Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Bekijk het nieuws van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht. Voor persvragen en vragen over nieuws kunt u terecht bij de afdeling Communicatie van de faculteit: tel. (030) 253 8356, rebo.nieuws@uu.nl.

14 juli 2016
Het Betweter Festival: Een gloednieuw science-festival voor iedereen die buiten de gebaande paden wil denken.
Bas van Bavel - The Invisible Hand?
4 juli 2016
Bas van Bavel presenteert in zijn nieuwe boek een historisch onderzoek naar opkomst en verval van markteconomieën.
logo Innopaths
27 juni 2016
De Europese Commissie heeft het onderzoeksvoorstel INNOPATHS toegekend. Dr. Friedemann Polzin (U.S.E. / Sustainable Finance Lab) werkt hieraan mee.
© iStockphoto.com/icefront
24 juni 2016
Dr. Hein Roelfsema legt in een radio-item uit wat de gevolgen van de Brexit zijn voor ons.
Topsport
23 juni 2016
Maarten van Bottenburg en Bake Dijk (USBO) onderzochten samen met het Mulier Instituut het topsportklimaat in Nederland.
Visit by University of Tsukuba confirms potential of Global Master's programme
21 juni 2016
De opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap werkt aan een uniek masterprogramma dat in vijf continenten zal worden aangeboden.
 Kirsten Maes wint Scriptieprijs JBL&G
20 juni 2016
Vrijdag 17 juni 2016 ontving Kirsten Maes de eerste Scriptieprijs van JBL&G (Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht).
Ethisch leiderschap
17 juni 2016
De ambtelijke top moet niet alleen de juiste toon aanslaan, maar zich ook tonen concludeert dr. Leonie Heres.
15 juni 2016
Zo'n 1,1 miljard mensen moeten rondkomen van een dollar of minder per dag. Kunnen we extreme armoede de wereld uit helpen?
Geld
15 juni 2016
Het onderzoek ‘Naleving Claimcode’ door Tess van der Linden is deze week gepresenteerd op de Universiteit Utrecht.
Scriptieprijs Beer impuls voor Kirsten Maes (foto: Hanna Hachula)
8 juni 2016
Kirsten Maes won de landelijke scriptieprijs van Stichting Beer impuls met haar masterscriptie ‘De zorgplicht van secundaire, private partijen’.
Foto Stadskantoor Utrecht: Ramon Mosterd
7 juni 2016
Van 13-16 juni is het internationale ‘Smart Governance’ onderzoeksteam in Utrecht om na te denken over hoe de slimme stad samenwerkt met betrokken burgers.
Save the date UU Sustainability Conference
3 juni 2016
De UU Sustainability Conference 2016 vindt plaats in Utrecht op 28 oktober.
Evaluatie contraterrorismes
31 mei 2016
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht evalueerden het Nederlandse contraterrorismebeleid tussen 2011 en 2015.
30 mei 2016
Liesbeth Enneking gaf op 13 mei 2016 een lezing aan de KU Leuven met als titel ‘People, Planet, ... Procedure?'.
23 mei 2016
Ook studente Rechtsgeleerdheid Mira Mameli gaat naar Washington om de resultaten van de campagne te presenteren.
Annetje Ottow
19 mei 2016
Annetje Ottow is door DNB en de AFM benoemd om een externe evaluatiecommissie op het gebied van bestuurstoezicht te leiden.
Fairtrade coffee
4 mei 2016
Onder leiding van Liesbeth Enneking onderzochten wetenschappers van de Universiteit Utrecht de zorgplichten van Nederlandse bedrijven op het gebied van IMVO.
Margo Trappenburg
3 mei 2016
Margo Trappenburg wijst in oratie op risico deprofessionalisering in maatschappelijke hulpverlening
1 mei 2016
Op 19 april is de eerste REBO-leergang Toezicht in de 21e eeuw succesvol afgerond.
28 april 2016
Onderzoek: een student die tijdens zijn opleiding een actieve, ondernemende houding is bijgebracht, vindt sneller een baan.
Europese Unie © iStockphoto.com/dem10
28 april 2016
Op 28 april organiseert de Universiteit Utrecht een kennissessie in Brussel rond het EU programma ‘Betere Regelgeving’
19 april 2016
Hoe kan het stedelijke overstromingsrisico worden beheerst? Het STAR-FLOOD team ontwikkelde een stapsgewijze aanpak.
Start Tour de France Utrecht 2015
12 april 2016
In het rapport 'Integrity & sport events' is de stand van zaken rond integriteit en sportevenementen in Europa opgemaakt.
7 april 2016
Van zaterdag 9 april t/m dinsdag 12 april zal Nobelprijswinnaar Prof. Muhammad Yunus een bezoek brengen aan Utrecht.

Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie