Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Bekijk het nieuws van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht. Voor persvragen en vragen over nieuws kunt u terecht bij de afdeling Communicatie van de faculteit: tel. (030) 253 8356, rebo.nieuws@uu.nl.

28 april 2016
Onderzoek: een student die tijdens zijn opleiding een actieve, ondernemende houding is bijgebracht, vindt sneller een baan.
Europese Unie © iStockphoto.com/dem10
28 april 2016
Op 28 april organiseert de Universiteit Utrecht een kennissessie in Brussel rond het EU programma ‘Betere Regelgeving’
19 april 2016
Hoe kan het stedelijke overstromingsrisico worden beheerst? Het STAR-FLOOD team ontwikkelde een stapsgewijze aanpak.
Start Tour de France Utrecht 2015
12 april 2016
In het rapport 'Integrity & sport events' is de stand van zaken rond integriteit en sportevenementen in Europa opgemaakt.
7 april 2016
Van zaterdag 9 april t/m dinsdag 12 april zal Nobelprijswinnaar Prof. Muhammad Yunus een bezoek brengen aan Utrecht.
6 april 2016
Scriptie over het beschermen van online profielen wint Vliegenthart Scriptieprijs.
Doe het zelf
6 april 2016
Vanaf 10 mei vertonen we op vier avonden boeiende films met prikkelende wetenschappelijke inleidingen over 'burgers aan het roer'.
4 april 2016
Antoine Buyse was te gast bij Met het Oog op Morgen op 2 april 2016, over het juridische perspectief van de vluchtelingencrisis.
4 april 2016
Gelekte documenten laten zien hoe de 'rich and powerful' miljarden wegsluizen via tropische oorden, maar ook via Nederland. Waarom laat de overheid dat toe?
G1000 en andere burgertoppen
31 maart 2016
Het onderzoek naar ervaringen met burgertoppen bevat ook suggesties over het vergroten van betekenis en impact.
Genonderzoek.
30 maart 2016
Juristen van onderzoekscentrum RENFORCE van de Universiteit Utrecht geven antwoord op 10 vragen die kunnen helpen in het maken van een onderbouwde mening.
Marjan Minnesma ontvangt een kunstwerk van Marjan Oudeman.
30 maart 2016
Marjan Minnesma is door de Universiteit Utrecht uitgeroepen tot Alumna van het Jaar 2016.
24 maart 2016
Professor Hummels is per 1 mei 2016 benoemd tot hoogleraar Sociaal Ondernemerschap aan de Utrecht University School of Economics.
U.S.E. collaboration
23 maart 2016