Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Bekijk het nieuws van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht. Voor persvragen en vragen over nieuws kunt u terecht bij de afdeling Communicatie van de faculteit: tel. (030) 253 8356, rebo.nieuws@uu.nl.

Datapolis
25 juni 2015
Op donderdag 2 juli spreekt prof. dr. Albert Meijer de oratie uit bij de aanvaarding van zijn positie als hoogleraar.
Rens van Tilburg
23 juni 2015
Een dag voor ondernemers en bestuurders om zich serieus te verdiepen in de kansen die alternatieve geldsoorten bieden voor hun organisatie.
Wat heeft recht te bieden als men MVO-rampen wil voorkomen?
22 juni 2015
Wat heeft recht te bieden als men MVO-rampen wil voorkomen?
Professor Boele Woelki
22 juni 2015
Boele-Woelki starts her first term on 1 October 2015 as the president of Bucerius Law School.
The Female Gaze uitgelicht
19 juni 2015
Wielrennen wordt tot op de dag van vandaag overwegend gezien als een mannensport. Hoe ziet de Tour de France eruit vanuit ‘The Female Gaze’?
16 juni 2015
Drie onderzoekers van UCALL winnen publicatieprijs
Wieger Bakker
15 juni 2015
Dr. Wieger Bakker is benoemd tot hoogleraar ‘Kwaliteit en Innovatie van maatschappijgericht Hoger Onderwijs’ bij Recht, Economie, Bestuur en Organisatie.
Public Management
11 juni 2015
Van prof. dr. Mirko Noordegraaf (USBO) verscheen de monografie Public Management. Performance, Professionalism and Politics (Palgrave).
9 juni 2015
De ongelijkheid tussen inkomens gaat wereldwijd toenemen. Dat blijkt uit recent onderzoek van Ward Rougoor en Charles van Marrewijk (U.S.E.).
3 juni 2015
Team van Universiteit Utrecht wint tweejaarlijkse evenement, waarin de parlementaire behandeling van een wetsvoorstel wordt gesimuleerd.
Niels Bosma
28 mei 2015
Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de SER (Sociaal-Economische Raad) op 30 juni 2014 advies gevraagd over sociaal ondernemerschap.
28 mei 2015
Op 12 mei 2015 vond in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht het symposium School2Work plaats.
Javier Cuoso en Koningin Maxima
19 mei 2015
De Chileense Professor Javier Couso sprak gisteren zijn inaugurele rede uit als hoogleraar op de Prince Claus Chair in Development and Equity.
Logo Kiesraad
18 mei 2015
Prof. dr. Remco Nehmelman is benoemd tot lid van de Kiesraad.
NWO subsidiie
18 mei 2015
Zowel dr. Caelesta Braun als dr. Thomas Schillemans hebben een VIDI subsidie van NWO in de wacht gesleept.
Dit is het winnende team (studenten van de LLM Public International Law)
18 mei 2015
Universiteit Utrecht wint de prijs voor de beste mondelinge presentatie tijdens de 2015 Telders International Law Moot Court Competition.
Professor Boele Woelki
11 mei 2015
Universiteit van Lausanne verleent eredoctoraat aan Katharina Boele-Woelki.