Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

8 augustus 2016
Masterstudent Recht en onderneming en oud ULC-er Antoine Steenkamer genomineerd voor de prijs van bijzondere bestuurlijke en maatschappelijke verdiensten.
1 augustus 2016
Scholten is als universitair docent verbonden aan het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht.
15 juli 2016
Onderzoekers van de Universiteiten Utrecht (UCWOSL) en Tilburg constateren achterblijvend rijksbeleid bij verbetering waterkwaliteit

aug
30 augustus 2016 16:15 - 17:15
Promotie Didas Kayihura (Rechtsgeleerdheid)
8 september 2016 16:00 - 16:45
Het strategisch thema Institutions for Open Societies organiseert maandelijks een speedlecture
10 september 2016 10:00 - 17:00
De universiteit stelt op zaterdag 10 september 2016 diverse panden in de binnenstad open voor publiek.
Wapen Entree Janskerkhof 3

Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie