Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

14 juli 2016
Het Betweter Festival: Een gloednieuw science-festival voor iedereen die buiten de gebaande paden wil denken.
Bas van Bavel - The Invisible Hand?
4 juli 2016
Bas van Bavel presenteert in zijn nieuwe boek een historisch onderzoek naar opkomst en verval van markteconomieën.
logo Innopaths
27 juni 2016
De Europese Commissie heeft het onderzoeksvoorstel INNOPATHS toegekend. Dr. Friedemann Polzin (U.S.E. / Sustainable Finance Lab) werkt hieraan mee.

aug
22 augustus 2016 09:00 - 26 augustus 2016 17:00
De departementen Bestuurs- en Organisatiewetenschap en Rechtsgeleerdheid zijn gastheer van de jaarlijkse EGPA conferentie in 2016.
8 september 2016 16:00 - 16:45
Het strategisch thema Institutions for Open Societies organiseert maandelijks een speedlecture
14 september 2016 09:45 - 16:35
On 14 September 2016 organiseert NILOS een seminar over Visserij in de Poolgebieden.
Wapen Entree Janskerkhof 3

Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie