Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Crowd Simulation Table
21 september 2016
De Universiteit Utrecht pakt tijdens het Weekend van de Wetenschap uit met een afwisselend programma voor iedereen.
20 september 2016
Nieuwe donorwet zorgt voor opschudding
De Nationale Wetenschapsagenda.
15 september 2016
Alle Nederlanders kregen vorig jaar de uitnodiging om vragen in te dienen voor de Nationale Wetenschapsagenda. Hoe nu verder?

sep jan
23 september 2016 09:00 - 20 januari 2017 16:30
Start van 4-daagse postacademische opleiding die een informele aanpak bevordert bij bezwaren van burgers tegen de overheid.
27 september 2016 11:30 - 13:00
U.S.E. Seminar met spreker: Thorsten Beck (Cass Business School, London)
30 september 2016 10:30 - 11:30
Promotie van Eva Lachnit (Rechtsgeleerdheid).
Wapen Entree Janskerkhof 3

Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie