Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Michiel Luchtman
8 februari 2016
Michiel Luchtman is per 1 februari 2016 benoemd als hoogleraar Transnationale rechtshandhaving en fundamentele rechten bij de afdeling Strafrecht.
Elisabetta Manunza en Chris Jansen
8 februari 2016
Congres van de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam onder leiding van prof. mr. Elisabetta Manunza en prof. mr. Chris Jansen.
REBO/RGL Henk Kummeling
3 februari 2016
Prof. dr. Henk Kummeling wordt voorzitter van de commissie Evaluatie Wet herziening gerechtelijke kaart (HGK), heeft de ministerraad besloten.

9 februari 2016 12:45 -
Op dinsdag 09-02 verdedigt promovendus Daan van Uhm zijn dissertatie in het Academiegebouw. Hij deed onderzoek naar illegale handel in wildlife naar Europa.
12 februari 2016 12:45 -
Op vrijdag 12 februari verdedigt promovendus Stanislaw Tosza zijn dissertatie in het Academiegebouw
16 februari 2016 10:30 -
Op dinsdag 16 februari verdedigt promovenda Katinka van de Ven haar proefschrift in het Academiegebouw.
Wapen Entree Janskerkhof 3

Research projects Sport and Society

Sport & Society is involved in 3 types of research projects:

first stream (financed directly by Utrecht University, for example through calls for seed money )

second stream (financed by NWO, ZonMW, STW)

third stream (financed by public or private organizations, like NOC*NSF, KNVB, Ministry of VWS)

Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie