Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Fairtrade coffee
4 mei 2016
Onder leiding van Liesbeth Enneking onderzochten wetenschappers van de Universiteit Utrecht de zorgplichten van Nederlandse bedrijven op het gebied van IMVO.
Margo Trappenburg
3 mei 2016
Margo Trappenburg wijst in oratie op risico deprofessionalisering in maatschappelijke hulpverlening
28 april 2016
Onderzoek: een student die tijdens zijn opleiding een actieve, ondernemende houding is bijgebracht, vindt sneller een baan.

10 mei 2016 12:30 - 14:00
Presentaties van promovendi: Peter D. van der Meer, Zori Kambourova, Merve Burnazoglu, Jingyang Liu en Li Lin.
10 mei 2016 19:00 - 21:30
De film Joy, met een inleiding van Erik Stam. In het kader van de filmreeks Science & Fiction: Doe het zelf!
13 mei 2016 14:00 - 15:30
Mr. dr. Liesbeth Enneking houdt een openbare rede in het kader van haar aanstelling als houder van de TPR-Wisselleerstoel 2015-2016 aan de KU Leuven.
Wapen Entree Janskerkhof 3

Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie