Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

1 faculteit, 3 vakgebieden, 3 departementen

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie: 3 vakgebieden die samen en naast elkaar onderzoek en onderwijs bieden. Met dit multidisciplinaire aanbod van onderzoek en onderwijs is de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie een onderscheidende en vernieuwende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau. 

Met 3 pijlers in de samenleving

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie richt zich op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Om dat goed te doen, is de faculteit stevig verankerd in de samenleving. En in die samenleving zijn mensen steeds meer samen betrokken bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken die nu en in de toekomst spelen. De faculteit draagt daaraan bij door zijn kennis en kunde op de 3 wetenschappelijke vakgebieden recht, economie en bestuurs- en organisatiewetenschap aan de samenleving door te geven. Dat de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie de inzichten van de 3 pijlers kan combineren, biedt vaak een innovatief perspectief.

Concrete informatie over hoe de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie haar maatschappelijk belang gestalte geeft, vindt u onder het menu-item Samenwerking en samenleving.

Onderwijs en onderzoek vormen de kern

Mensen die nu en in de toekomst verantwoordelijk zijn voor het vormgeven van de samenleving, komen zeker tot hun recht op een plek waar gezamenlijkheid een sleutelbegrip is. Bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie komt die gezamenlijkheid naar voren in de gemeenschappelijke initiatieven voor onderwijs en onderzoek van de 3 departementen samen. Gezamenlijkheid komt ook tot uiting in de samenwerking met de wereld buiten de faculteitsmuren: met het bedrijfsleven en de overheid, met andere instituten en centra voor onderwijs en onderzoek binnen en buiten Nederland, en met een ieder die zijn deskundigheid wil vergroten.

Wilt u meer weten over hoe u samen met de faculteit de deskundigheid van uw medewerkers of uzelf kunt bevorderen? Voor meer informatie over wetenschappelijk onderwijs in recht, economie, en bestuurs- en organisatiewetenschap, gaat u naar de pagina’s over Onderwijs.

Zoekt u een juridisch-economisch-bestuurskundig antwoord op een maatschappelijk vraagstuk? Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om een onderzoeksopdracht neer te leggen of uit te voeren? Start dan uw zoektocht op faculteitspagina’s over Onderzoek.

De faculteit als verbindende factor

De faculteit is de overkoepelende organisatie die de pijlers verbindt en extra mogelijkheden geeft. De pijlers zijn de 3 sterk internationaal georiënteerde departementen:

Samen biedt dat verrassend veel mogelijkheden voor onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit waar de samenleving en al wie daar deel van uitmaakt baat bij heeft.

Neem nu contact op

Wilt u meteen in gesprek met de faculteit om de mogelijkheden te bespreken? U vindt de contactgegevens van de faculteit en de departementen onder het menu-item Contact.

Panorama Utrecht
Bekijk Professor Ottow's video-introductie

Nieuws

Javier Cuoso en Koningin Maxima
19 mei 2015
De Chileense Professor Javier Couso sprak gisteren zijn inaugurele rede uit als hoogleraar op de Prince Claus Chair in Development and Equity.
Logo Kiesraad
18 mei 2015
Prof. dr. Remco Nehmelman is benoemd tot lid van de Kiesraad.
NWO subsidiie
18 mei 2015
Zowel dr. Caelesta Braun als dr. Thomas Schillemans hebben een VIDI subsidie van NWO in de wacht gesleept.
Dit is het winnende team (studenten van de LLM Public International Law)
18 mei 2015
Universiteit Utrecht wint de prijs voor de beste mondelinge presentatie tijdens de 2015 Telders International Law Moot Court Competition.
Professor Boele Woelki
11 mei 2015
Universiteit van Lausanne verleent eredoctoraat aan Katharina Boele-Woelki.
© iStockphoto.com/BeholdingEye
7 mei 2015
Buikema, Buyse en Robben: “Het dwepen met het 'samen' vormgeven van de Wetenschapsagenda verhult een proces van in- en uitsluiting”.
B&O studenten
23 april 2015
In de afgelopen weken hebben B&O studenten nadrukkelijk laten zien dat zij een bijdrage willen leveren aan de samenleving.
Researchproject B&O studenten 2015
23 april 2015
B&O studenten gaan in Brazilië de effecten van het WK Voetbal en de Olympische Spelen op de samenleving onderzoeken
RSS

Agenda

27 - 29
mei
27 mei 2015 -
Tijdens dit symposium bespreken filosofen en advocaten hun verschillende definities van mensenrechten en het huidige discours daarover.
2
jun
2 juni 2015 12:00 -
Tijdens de CCHR Book L(a)unch op 2 juni zullen leden van dit focusgebied hun recente publicaties bespreken.
2
jun
2 juni 2015 16:15 -
In haar proefschrift stelt Elisabeth Feikema voor om corruptie tegen te gaan door middel van institutionele hervorming.
4
jun
4 juni 2015 15:00 -
On June 4th, you are invited to take part in a symposium with the overachging theme “Tax Competition: The Influence on Dutch Welfare”
5
jun
5 juni 2015 10:30 -
In dit onderzoek staat de effectiviteit van het anti-witwastoezicht op banken, makelaars en accountants in vier Europese landen, centraal.
13
jun
13 juni 2015 12:30 -
De Faculteitsdag van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie staat dit jaar in het teken van ‘de zorg’.
15
jun
15 juni 2015 08:30 -
Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zal de Universiteit Utrecht bezoeken om een toespraak te geven over de huidige staat van de Eurozone.
16
jun
16 juni 2015 16:15 -
Inaugural lecture dr. A. Buyse
RSS
Mensen die verantwoordelijk zijn voor de inrichting van onze samenleving
Wapen Entree Janskerkhof 3

Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie