Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

De waardenvolle club
1 december 2016
Volgens het promotieonderzoek van Frank van Eekeren is het tijd voor een nieuw ideaaltype voetbalorganisatie: de Waardenvolle club.
prof. Brigitte Unger, Universiteit Utrecht
23 november 2016
Onder leiding van prof. Brigitte Unger van de Universiteit Utrecht is deze maand het grote Europese onderzoeksproject COFFERS van start gegaan
15 november 2016
Kees van den Bos legt uit dat wie interviewt een wereld van verschil maakt.

8 december 2016 12:00 - 13:00
U.S.E. Internal Seminar met spreker: Marc Schramm
12 december 2016 16:15 - 17:00
Op 12 december spreekt prof. dr. Marijk van der Wende haar oratie uit bij de aanvaarding van haar positie als hoogleraar.
13 december 2016 09:30 - 12:00
Bestaat een deel van uw dagelijkse activiteiten uit het opschonen en cureren van onderzoeksdata, dan is de Open Refine training wat voor u.
Wapen Entree Janskerkhof 3

Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie