Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

23 mei 2016
Ook studente Rechtsgeleerdheid Mira Mameli gaat naar Washington om de resultaten van de campagne te presenteren.
Annetje Ottow
19 mei 2016
Annetje Ottow is door DNB en de AFM benoemd om een externe evaluatiecommissie op het gebied van bestuurstoezicht te leiden.
Fairtrade coffee
4 mei 2016
Onder leiding van Liesbeth Enneking onderzochten wetenschappers van de Universiteit Utrecht de zorgplichten van Nederlandse bedrijven op het gebied van IMVO.

23 mei 2016 18:30 - 26 mei 2016 19:30
Het thema van de Career Nights op 23, 24 en 26 mei is 'Your next step in future leadership'.
26 mei 2016 15:00 - 17:30
Studiemiddag op 26 mei waarop het rapport van de Studiegroep Openbaar Bestuur wordt besproken.
26 mei 2016 19:00 - 21:00
'REBO Impact Night', voor medewerkers, studenten en alumni van de faculteit.
Wapen Entree Janskerkhof 3

Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie