Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law

logo Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law

Het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law (UCWOSL), verbonden aan de Universiteit Utrecht doet onderzoek op het gebied van waterrecht, zeerecht, milieurecht en recht met betrekking tot klimaat en duurzaamheid. 

UCWOSL heeft haar leidende positie op het gebied van water- en zeerecht en beleid te danken aan internationale samenwerking en aan de doelstelling om haar academische bevindingen relevant te maken voor de beleidspraktijk. De onderzoekers die deel uitmaken van de groep adviseren internationale organisaties, de Europese Commissie, Nederlandse en andere overheidsorganen en private partijen. De onderzoeksgroep maakt deel uit van verschillende internationale consortia. 
Lees meer over UCWOSL

Nieuws

28 november 2016
Op 24 november 2016 vond de themamiddag ‘Milieubescherming in het omgevingsplan’ plaats in Utrecht, georganiseerd door de Vereniging voor Milieurecht.
28 november 2016
Frank Groothuijse presenteert op 1 december 2016 bij Hoogheemraadschap Delfland de resultaten van het onderzoeksproject ‘Peilbeheer op peil’.
22 november 2016
Future Deltas researchers secured €0.8M funding to study the implementation of new risk standards in the Dutch flood protection program.
10 november 2016
De J.P. François prize is toegekend aan Catherine Blanchard, promovendus op het gebied van internationaal zeerecht.
RSS

Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law