Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Geesteswetenschappen

Onderwijs

Met twintig bacheloropleidingen en bijna vijftig masterprogramma's beslaat het onderwijsaanbod van de faculteit het volle spectrum van de geesteswetenschappen. De faculteit verwelkomt ambitieuze en talentvolle studenten uit binnen- en buitenland en biedt hen volop kansen om zich te ontplooien tot vooraanstaande academici.

Binnen de studieprogramma's is er veel aandacht voor interdisciplinariteit, zowel binnen de meer disciplinair georiënteerde programma's als uiteraard in de interdisciplinaire bacheloropleidingen Liberal Arts and Sciences en Taal- en cultuurstudies. Ook hecht de faculteit veel belang aan een nauwe samenhang tussen onderwijs en onderzoek. Al vanaf het begin van hun opleiding komen studenten in contact met topdocenten en -onderzoekers. De twaalf onderzoeksmasterprogramma’s van Geesteswetenschappen sluiten elk direct aan bij een onderzoekprogramma van de faculteit.

De Universiteit Utrecht vraagt van de student betrokkenheid, een actieve instelling en de ambitie om het beste uit zichzelf te halen. Om dat te stimuleren bestaan er diverse studentenprijzen en programma’s voor excellente studenten. Ook zijn er diverse interessante ICT-projecten en projecten gericht op internationalisering.