Public Outreach 2022

23-03-2022 Meet the professor Ontmoeting tussen professor en basisschoolkinderen met Rob de Boer, Theoretical Biology. Gewone basisscholen mogen zich aanmelden voor Meet the Professor. De professoren die meedoen aan Meet the Professor vinden het belangrijk om aan kinderen te laten zien wat een onderzoeker doet. Zo willen zij aan een nieuwe generatie kinderen laten zien hoe leuk en belangrijk het is om nieuwsgierig te blijven en te blijven onderzoeken.

17-07-2022 Ancient Genes for Symbiosis Hint at Mitochondria’s Origins Artikel door Berend Snel, Bioinformatica. Artikel op Quantamagazine. De schrijfster had vragen over een recent artikel waarin genen uitwisseling tussen uitgestorven microben werd gedateerd. Berend Snel heeft dit artikel en de bevindingen in context gebracht op basis van zijn kennis.

27-07-2022 Op zoek naar de stamboom van het leven Artikel door Berend Snel, Bioinformatica. Dit is een artikel op Nemokennislink over hoe de stamboom van het leven gemaakt wordt en belangrijker: wat we er van kunnen leren.

17-10-2022 The Long and Winding Road to Eukaryotic Cells Artikel op The Scientist.com door Berend Snel, Bioinformatica. Artikel op The Scientist. Berend werd gevraagd om mee te denken over hoe we nu denken over het ontstaan van de eukaryote cel. Specifiek wat voor een licht onze analyse van genduplicaties hierop werpt.

08-12-2022 Het complexe immuunsysteem Lezing voor Rotary Zaltbommel door Rob de Boer, Theoretical Biology. Publieke lezing over het complexe immuunsysteem.