Podcast Future of Work: Automate your work yourself with AI

With Hajo Reijers and Maria Peeters from Utrecht University

Maria Peeters, Jan Nieuweboer, Glenn van der Burg & Hajo Reijers
Maria Peeters, Jan Nieuweboer, presentator Glenn van der Burg & Hajo Reijers

This episode of Utrecht University's Future of Work podcast is about people and technology. Speakers are: Hajo Reijers, professor of Business Process Management & Analytics aan de Universiteit Utrecht, Maria Peeters: professor of Human Performance Management at TU Eindhoven en social en behavioural sciengtists at Utrecht University and Jan Nieuweboer from Rabobank.

(Please note: the podcast is in Dutch, so this article continues in Dutch.)

Processen in organisaties leveren veel data op. Wat kun je leren door naar die data te kijken – of misschien beter nog, wat als je er artificiële intelligentie (AI) op los laat? Hoe verbeter of verander je die processen met behulp van AI? Hoe zorg je dat mensen om leren gaan met data en AI – en hoe kunnen mensen en technologie samenwerken om de processen te blijven verbeteren? Deze vragen staan centraal.
Professor Peeters zegt onder meer dat succes afhangt van de vraag of je de mensen die het werk nu doen vroeg betrekt bij de automatisering van hun werk. Zij zijn de experts over hun werkproces en zij moeten straks met de nieuwe technologie werken. 

Betrek mensen vroeg bij het automatiseren van hun werk. Zij zijn de experts.

Over de Future of Work podcast

Werk verandert: innovatie, digitalisering, en globalisering beïnvloeden ons werk. Deze maatschappelijke verandering biedt kansen en brengt uitdagingen met zich mee voor de organisatie van werk. People Power maakt samen met de Future of Work Hub van de Universiteit Utrecht een reeks programma’s over de toekomst van werk. De Future of Work Hub is een platform waar wetenschappers, organisaties en beleidsmakers samen maatschappelijke vragen beantwoorden over werk.

Meer luisteren van Future of Work? Klik hier. Of wil je een overzicht van al onze reeksen en afleveringen, dat vind je hier.

Abonneren

Je kunt People Power nu ook op Spotify luisteren! Hier kun je de afleveringen dan ook offline luisteren. Klik hier voor de People Power Podcast op Spotify. Meld je aan en volg ons.

Wil je op de hoogte blijven van alle Podcasts? Meld je dan aan voor People Power op WhatsApp. Sla het nummer 06 45 66 75 48 op in je contacten en stuur een bericht “PODCAST AAN”, dan houden wij jou op de hoogte over nieuwe afleveringen.

Elke maandag van 15 tot 17 uur hoor je People Power op New Business Radio. Wil jij de programma’s gratis en automatisch op je mobiel? Abonneer je hier op de Podcast

Wil je weten hoe je onze podcast op je iPhone, Android, Computer of SONOS krijgt, klik dan hier voor onze handleiding.