Onderwijs

De onderwijsvisie van de Universiteit Utrecht gaat uit van een uitdagend studieklimaat en onderwijs dat recht doet aan verschillende ambities en talenten van studenten. Opleidingen bieden persoonlijk, activerend en kleinschalig onderwijs en een goede begeleiding.

Actueel
Docentenprijs 2015
Docentenprijzen uitgereikt tijdens Onderwijsparade

5 maart 2015 werden de docentenprijzen uitgereikt tijdens de Onderwijsparade. Winnaar van de Docentenprijs was dr. Ignace Hooge. Hij zet zich in voor de technische ontwikkeling van zijn studenten dor middel van doe-onderwijs. De Prijs voor Docenttalent ging naar Marijke Hoogendoorn-Uitslag MSc. Zij richt haar pijlen op een veilige leeromgeving, waarin feedback geven en ontvangen centraal staat.

Biofabrication research master

De Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) bieden vanaf september 2015 een tweejarige research master Biofabrication aan. Het is de eerste master ter wereld waarin studenten leren om weefsel te printen. 

Nieuws

De Schuttersmaaltijd (ca. 1647) - Bartholomeus van der Helst / rijksmuseum.nl
5 maart 2015
Elke werkdag plaatst de Universiteit van Nederland een nieuwe video. In de week van 2 maart 2015 zijn dat 5 colleges van historicus Maarten Prak.
Georg Wilhelm Friedrich Hegel (Wikimedia Commons, Muesse)
24 februari 2015
Annet Goudriaan heeft de NWO Promotiebeurs voor leraren ontvangen. Zij gaat onderzoek doen naar taal en ervaring in het werk van Hegel.
Universiteitsbibliotheek Uithof
16 februari 2015
Toegangsproblemen met zoeksystemen, digitale tijdschriften of e-books? Dit komt mogelijk door tijdelijke werkzaamheden om Eduroam uit te breiden.

Pagina's

RSS

Agenda

Duitsland © iStockphoto.com/zentilia
6 maart 2015 -
Diverse Utrechtse wetenschappers van de opleiding Duits spreken op het dertiende Nationaal Congres Duits, voor leraren Duits.
Prof. Jessica Ringrose and Prof. Emma Renold
6 maart 2015 11:00 -
In een Doing Gender-lezing bieden Ringrose en Renold een posthumanistisch perspectief op de seksualiteit van tienermeisjes in het digitale tijdperk.
8 maart 2015 13:30 -
Airbnb, Snappcar, Peerby... is delen het nieuwe kopen? Een lezing over de voors en tegens van de deeleconomie met prof. dr. Koen Frenken

Pagina's

RSS
breaker, onderwijs, landingspagina

Onderwijs