Onderwijs

De onderwijsvisie van de Universiteit Utrecht gaat uit van een uitdagend studieklimaat en onderwijs dat recht doet aan verschillende ambities en talenten van studenten. Opleidingen bieden persoonlijk, activerend en kleinschalig onderwijs en een goede begeleiding.

Actueel
Marijke van der Wende
Universiteit Utrecht stelt Dean of Graduate Studies aan

Prof. dr. Marijk van der Wende is per 1 september 2015 door het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht benoemd tot Dean of Graduate Studies. De nieuwe Dean zal de Utrechtse graduatefase vorm gaan geven in het kader van de herziening van de masteropleidingen aan de Universiteit Utrecht.

Biofabrication research master

De Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) bieden vanaf september 2015 een tweejarige research master Biofabrication aan. Het is de eerste master ter wereld waarin studenten leren om weefsel te printen. 

Nieuws

26 maart 2015
Zeven masters van de faculteit Geesteswetenschappen zijn als beste beoordeeld ten opzichte van vergelijkbare masters in Nederland.
Keuzegids
25 maart 2015
Veertien masters van de Universiteit Utrecht zijn als beste beoordeeld ten opzichte van vergelijkbare masters in Nederland.
© iStockphoto.com/claudiodivizia
21 maart 2015
In het afgelopen weekend was er veel media-aandacht voor het tekort aan Duitsleraren en het effect daarvan op de Nederlandse economie.

Pagina's

RSS

Agenda

© iStockphoto.com/EdStock
30 maart 2015 16:00 -
Tijdens het Transnational Memory Seminar op 30 maart zal Graham Dawson spreken over 'storytelling' en verzoening in het Ierse vredesproces.
31 maart 2015 20:00 -
Filosoof Peter Bieri, beter bekend als romancier Pascal Mercier (van o.a. Nachttrein naar Lissabon), gaat in discussie met prof. Joep Dohmen.
Beeldhouwwerk "Der moderne Buchdruck" op de Bebelplatz in Berlijn. Foto: Wikimedia Commons
2 april 2015 19:15 -
In de avondcursussen van de reeks 'Bücher lesen und sehen – intermediale Lektüren' verzorgen germanisten van vier universiteiten lezingen.

Pagina's

RSS
breaker, onderwijs, landingspagina

Onderwijs