Dr. H. (Hanna) de Vries

Informatie-/collectiespecialist
Universiteitsbibliotheek Utrecht
Gast
Algemeen

Als vakspecialist voor Taalwetenschap, Nederlands, Duits en Klassieke Talen ondersteun ik studenten en onderzoekers bij het vinden en waar nodig aanschaffen van wetenschappelijke bronnen (boeken, journals, databases, software). Ik zorg dat de collecties up-to-date zijn en geef informatievaardighedentrainingen.

Als lid van het team Publishing Support maak ik je graag wegwijs in de wereld van Open Access publiceren. Je kunt bij mij terecht voor advies over bijv. geschikte Open Access journals en het gebruik van repositories. Ik ben redacteur bij openaccess.nl en lid van de landelijke UKB-werkgroep Open Access. Wil je iets aankaarten rond het thema OA - van nieuwe Diamond-initiatieven in jouw vakgebied tot dubieuze uitgeverspraktijken - dan ben je altijd welkom bij mij en mijn collega's. Vanuit mijn achtergrond als geesteswetenschapper ben ik speciaal geïnteresseerd in Open Access boeken, inclusief Open Textbooks. 

Naast mijn activiteiten bij de UB ben ik als gastonderzoeker verbonden aan het Institute for Language Sciences (onderzoeksgroep Language, Logic & Information). Mijn onderzoek gaat over de interpretatie van grammaticaal getal (enkelvoud, meervoud en alles daartussenin) en aan getal gerelateerde eigenschappen van naamwoorden en naamwoordsgroepen. Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in ogenschijnlijke 'mismatches' tussen syntactisch en semantisch getal, en wat het bestaan van dergelijke mismatches te zeggen heeft over de menselijke cognitie.