Schrijf een Proefpersoon-Informatiebrief (Dutch only)

Course description

Het schrijven van een proefpersonen-informatiebrief (PIF) lijkt zo eenvoudig. Je zit er immers zelf helemaal in. Maar dat blijkt nu juist een valkuil te zijn. Hoe maak je de complexe materie begrijpelijk voor de lezer? Hoe belangrijk zijn de opbouw en de lay-out? En wat is begrijpelijk schrijven eigenlijk? Een goede PIF is een visitekaartje voor je onderzoek! Tijdens deze praktische training leer je hoe je een PIF schrijft die de lezer in één keer begrijpt.

Learning objectives

Tijdens deze training richten we ons op de onderdelen inhoud, opbouw en formulering. Er is uitgebreid aandacht voor eenvoudige taal en de toonzetting van de tekst. Ook wordt je kennis van taal en spelling opgefrist. We hebben het in deze taaltraining nadrukkelijk niet over de juridische aspecten van een PIF.

Instructional method

Van te voren lever je óf een zelfgeschreven PIF in, óf een PIF uit je onderzoeksgroep, óf een zelfgeschreven, meer algemene patiëntbrief. De ervaring leert dat je het meeste baat hebt bij deze cursus als je een tekst van jezelf instuurt. Je krijgt er namelijk feedback op van je medecursisten en van de docent. Tijdens de cursus wisselen we theorie over begrijpelijke taal af met herschrijfopdrachten van jullie eigen zinnen en alinea's. Na afloop ontvang je je eigen PIF terug, voorzien van feedback van de trainer en van een patiënt.

Course dates

10 en 17 maart 2023,  09.00 - 12.00 uur

Trainer

Deze cursus wordt gegeven door drs. Chiara Soldati

Max number of participants

12

Credits

0.3 EC

Course fee

Deze cursus wordt gratis aangeboden aan PhD kandidaten van de Graduate School of Life Sciences van Universiteit Utrecht.

Start date and time
End date and time
Location
Zaal 2 Descartes Centrum
Entrance fee
This course is free of charge for all PhD candidates of the Graduate School of Life Sciences, Utrecht
Registration

Stuur een mail naar soldati@planet.nl om je aan te melden.