Lintopdrachten overslaan
Universiteitsbibliotheek Utrecht
08.07.2013 |

De countdown mag beginnen

Zoekmachine Omega per september uit de lucht

Omega is na 13 jaar verouderd. Bovendien is wetenschappelijke literatuur inmiddels uitstekend te vinden via andere zoeksystemen. Dit is voor de Universiteitsbibliotheek aanleiding om Omega per 2 september niet meer aan te bieden.

Om u voor te bereiden op deze verandering, staat vanaf deze week een countdown op de homepage van de Universiteitsbibliotheek.

Voor iedereen die gewend is Omega te gebruiken zijn er alternatieven. Het overzicht van digitale tijdschriften (huidige tabblad Tijdschriften) wordt per 2 september in aangepaste vorm aangeboden op de vernieuwde website van de Universiteitsbibliotheek.

Zoeken naar artikelen kan via multidisciplinaire of vakspecifieke zoeksystemen:

Multidisciplinair (“snel naar”)

• Google Scholar
  • Scopus
  • Web of Science
  • PiCarta (vooral voor Geesteswetenschappen en REBO)
  • WorldCat

Vakspecifiek

• selecteer een vakgebied
  • beperk tot soort: kies “bibliografieën”

De Universiteitsbibliotheek helpt bij het beter vinden van informatie:
Advies bij het zoeken naar artikelen is gebundeld in een Libguide.
Alternatieven voor Omega, tips en informatie staan op de pagina Beter vinden.

Op de sociale media verzamelt de Universiteitsbibliotheek tips onder hashtag #betervinden #biebtip. Biebtips van bibliotheekgebruikers zijn welkom.