Gezinsrelaties na scheiding

Jaarlijks maken in Nederland zo’n 70.000 kinderen een scheiding van hun ouders mee. In hoeverre kinderen problemen ontwikkelen kan van kind tot kind verschillen.

Met het onderzoek ‘Gezinsrelaties na scheiding’ willen we meer te weten komen over veranderingen binnen gezinnen na scheiding en wat dit betekent voor de ontwikkeling van kinderen. Deze informatie kan bijdragen aan een betere ondersteuning voor gezinnen die te maken krijgen met een scheiding.

Daarom roepen we gezinnen op om deel te nemen aan ons onderzoek! We kijken hierbij naar de rol van alle gezinsleden (beide ouders en eventueel broers en zussen als die er zijn) en hun onderlinge relaties. Tijdens het onderzoek hoeft u overigens niets samen met uw ex-partner te doen, maar worden er aparte afspraken gemaakt. Ook hoeft u voor het onderzoek niet naar de Universiteit te komen.

Wilt u bijdragen aan belangrijke kennis over de ontwikkeling van kinderen na scheiding en hiermee de ondersteuning van gezinnen na een scheiding helpen verbeteren? Bent u korter dan 6 maanden uit elkaar of gaat u bijna apart wonen en heeft u minstens één kind tussen de 8 en 14 jaar? Meld u aan voor ons onderzoek!

Gezinsrelaties na scheiding