René van Weeren BA

Onderzoeks- en onderwijsmedewerker
Economische en Sociale Geschiedenis
Onderzoekcoördinator
Onderzoekscoördinatie
030 253 6328
r.vanweeren1@uu.nl

René is sinds juli 2021 Office Manager van het N.W. Posthumus Instituut, de Onderzoeksschool binnen Nederland en Vlaanderen voor Economische en Sociale Geschiedenis, een samenwerkingsverband tussen 15 verschillende universiteiten en onderzoeksinstituten. Daarnaast is René sinds september 2020 tevens betrokken bij het CLARIAH PLUS project. Binnen dit project verzorgt hij logistieke en onderzoeksondersteuning binnen het werkpakket Sociaal-economische Geschiedenis (WP4). Vanaf 1 januari 2024 zal René tevens werkzaam zijn als Platform Manager van het Platform Bottom-up Initiatives for Societal Change binnen het netwerk Institutions for Open Societies.

René heeft uitgebreide paleografische en archiefervarving. Vanuit die ervaring was hij van 2015 tot en met 2017 inhoudelijk en logistiek verantwoordelijk voor het Citizen Science project ‘Ja, ik wil!', uitgevoerd vanuit het Onderzoeksteam Instituties voor Collective Actie. Voor dit onderzoeksteam verzorgde hij tussen 2010 en 2020 naast archiefonderzoek de ondersteuning van diverse nationale en internationale projecten, waaronder ERC- en NWO-projecten.

Van 2015 tot 2019 was René tevens Executive Director van de International Association for the Study of the Commons (IASC). Vanuit deze functie was hij nauw betrokken bij onder meer de IASC2017 Conferentie 'Practicing the Commons', (Utrecht, 10-15 juli 2017), bijgewoond werd door meer dan 800 deelnemers uit 72 landen.

Voorafgaand aan zijn werkzaamheden binnen het vakgebied Geschiedenis is René jaren werkzaam geweest als verpleegkundige binnen de Nederlandse gezondheidszorg en aanverwante sectoren.

 

Boekpublicatie: https://uitgeverijprometheus.nl/boeken/ja-ik-wil-paperback/