Utrecht Institute of Linguistics OTS

Wat zijn de verschillen tussen alle talen in de wereld?

Wat is er speciaal aan de Gooise 'r' en wie gebruikt ’m? Hoe komt een baby erachter welke klanken in zijn moedertaal voorkomen? Hoe houden kinderen uit een tweetalig gezin die twee talen uit elkaar? Wat gebeurt er in de hersenen na een beroerte, of bij kinderen met dyslexie? Hoe kunnen we de lees- en schrijfvaardigheid van scholieren verbeteren? En wat maakt een tekst of gesprek begrijpelijk, interessant of overtuigend?

Aan het Utrecht Institute of Linguistics OTS (UiL OTS) werken een groot aantal onderzoekers samen aan antwoorden op dergelijke vragen. Het UiL OTS is de thuisbasis van het taalkundig en communicatie onderzoek aan de Universiteit Utrecht.

Tekster - lesmethode voor schrijfvaardigheid basisschoolleerlingen
22 augustus 2016
De Utrechtse promovendi Monica Koster en Renske Bouwer ontwikkelden een succesvolle lesmethode voor schrijfvaardigheid.
12 augustus 2016
Gerrits legt uit wat oorzaken en gevolgen kunnen zijn van een taalontwikkelingsstoornis.