Ik ben sinds 2017 met pensioen, maar blijf nog even onderwijs geven, waaronder de cursus Gentherapie, kanker, AIDS (GKA) die ik alleen geef. Bij de cursus Ontwikkelingsbiologie die ik vele jaren gaf samen met collega Wim Dictus, assisteer ik tegenwoordig allen nog bij de praktika. Sinds 2002 was ik voor het grootste deel van mijn tijd bezig met onderwijs geven en maken. Ik was coördinator van een aantal cursussen bij zowel Biomedische Wetenschappen als bij Biologie. Het gemeenschappelijke thema in bijna al mijn onderwijs is interesse in moleculen, werking van eiwitten, DNA, medicijnen, oorzaken van ziekten, met daarbij een speciale interesse in de gevolgen van een infectie met een virus. Dat is gebaseerd op mijn type onderzoek dat altijd moleculair-biologisch was. Ik heb vele jaren gewerkt aan het mechanisme van eiwitsynthese, ook bij virussen, en heb acht jaar gewerkt aan immunologische aspecten van poliovirus (in Brussel) en mond-klauwzeervirus in Lelystad.

Sinds 2006 begeleidde ik groepjes Honoursstudenten. Dat leidde ertoe dat ik van september 2013 tot 2015 een aanstelling had van het College van Bestuur als Teaching Fellow, met de taak het huidige onderwijs aan Honoursstudenten om te vormen tot een nieuwe vorm, waarbij het Honours onderwijs meer wordt geïntegreerd in het andere onderwijs. In 2017 hebben de Honoursstudenten Biomedische wetenschappen me voorgedragen als Honoursdocent van het jaar, en tot mijn verrassing werd ik in een feestelijke bijeenkomst in het Academiegebouw verkozen (zie de foto, met naast me twee Honoursstudenten). 

In 2006 ben ik verkozen tot docent van het jaar van de Universiteit Utrecht, genomineerd door studenten Biomedische wetenschappen. Verschillende keren is mijn cursus GKA gekozen tot de beste niveau 2 cursus van het jaar door Biologie-studenten.