Versterk de lijn in je opleiding met de leerlijnentool

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de online tool die is ontwikkeld om leerlijnen in het curriculum visueel zichtbaar te maken. Je maakt een eigen leerlijn in de leerlijnentool, bijvoorbeeld op het gebied van academische vaardigheden. Gedurende de workshop wordt duidelijk welke keuzes gemaakt moeten worden bij het vormgeven van leerlijnen en hoe je de tool kunt gebruiken om de samenhang in het onderwijs te versterken.

Bestemd voor:
Docenten, opleidingscoördinatoren en onderwijsontwikkelaars die met de leerlijntool werken (zowel van de UU als andere instellingen in het HO)
Startmoment(en):
Deze cursus is nog niet gepland. Heb je interesse, neem dan contact op.
Tijdsinvestering:
Duur workshop: 3 uur
Locatie:
Nog niet bekend
Aanbieder:
Onderwijsadvies & Training
Prijs: Dit bedrag is vrijgesteld van btw
€230,-

Al enkele jaren werken uiteenlopende opleidingen binnen de Universiteit Utrecht met de leerlijnentool. De online tool is makkelijk in het gebruik en flexibel aan te passen aan de specifieke wensen van de opleidingen. De tool is door alle opleidingen van Universiteit Utrecht te gebruiken. Elke opleidings- of leerlijncoördinator kan zelf een leerlijn aanmaken. Ook een groeiend aantal opleidingen buiten de Universiteit Utrecht werkt inmiddels met de leerlijnentool. Onderwijsinstellingen kunnen onder bepaalde voorwaarden de leerlijnentool over nemen,

Meer informatie over de leerlijnentool vind je hier.

Workshop

Wil je de mogelijkheden van de leerlijnentool verkennen? Of wil je hulp bij het aanscherpen of vernieuwen van een leerlijn die al in de tool staat? De workshop biedt uitkomst. Daarnaast is er ruimte voor individuele consultatie over het werken met de leerlijnentool, waarbij je vragen kan voorleggen aan één van de workshopleiders.

De workshop is momenteel niet gepland. Heb je interesse? Neem dan contact op.

Ontwikkelaars van de leerlijnentool

De leerlijnentool is ontwikkeld door het H&S webteam, onder leiding van dr. Leoniek Wijngaards-de Meij (Faculteit Sociale Wetenschappen, UU) en met begeleiding van dr. Joris Veenhoven en drs. Lonneke Schellekens (Onderwijsadvies & Training, UU). De ontwikkeling is gefinancierd door de Faculteit Sociale Wetenschappen en het Utrechts Stimuleringsfonds Onderwijs Universiteit Utrecht.

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.