Workshop: Versterk de lijn in je opleiding met de leerlijnentool

Doelgroep: docenten, opleidingscoördinatoren en onderwijsontwikkelaars die met de leerlijnentool werken (beginnend en ervaren), zowel van Universiteit Utrecht als andere instellingen voor Hoger Onderwijs.

Datum: nog niet gepland
Kosten: €230,-
Aanmelden is momenteel niet mogelijk

Curriculum visueel zichtbaar maken

Tijdens deze workshop, georganiseerd door Onderwijsadvies & Training, ga je aan de slag met de online tool die is ontwikkeld om leerlijnen in het curriculum visueel zichtbaar te maken. In deze 3 uur durende workshop nemen Leoniek Wijngaards-de Meij, Lonneke Schellekens en Joris Veenhoven je mee in de mogelijkheden van de leerlijnentool. Je gaat zelf een eigen leerlijn aanmaken in de leerlijnentool, bijvoorbeeld op het gebied van academische vaardigheden. Al doende wordt duidelijk welke keuzes gemaakt moeten worden bij het vormgeven van leerlijnen, en hoe je de tool kunt gebruiken om de samenhang in het onderwijs te versterken.

Zelf een leerlijn aanmaken

Al enkele jaren werken uiteenlopende opleidingen binnen de Universiteit Utrecht met de leerlijnentool. De online tool is makkelijk in het gebruik en flexibel aan te passen aan de specifieke wensen van de opleidingen. De tool is door alle opleidingen van Universiteit Utrecht te gebruiken. Elke opleidings- of leerlijncoördinator kan zelf een leerlijn aanmaken. Ook een groeiend aantal opleidingen buiten de Universiteit Utrecht werkt inmiddels met de leerlijnentool. Onderwijsinstellingen kunnen onder bepaalde voorwaarden de leerlijnentool over nemen. Meer informatie over de leerlijnentool vind je hier. Wil je de mogelijkheden van de leerlijnentool verkennen? Of wil je hulp bij het aanscherpen of vernieuwen van een leerlijn die al in de tool staat? Meld je dan aan voor deze workshop.

In de workshop is ook gelegenheid voor individuele consultatie over het werken met de leerlijnentool, waarbij je vragen kan voorleggen aan één van de workshopleiders.

De leerlijnentool is ontwikkeld door het H&S webteam, onder leiding van dr. Leoniek Wijngaards-de Meij (Faculteit Sociale Wetenschappen) en met begeleiding van dr. Joris Veenhoven en drs. Lonneke Schellekens (Onderwijsadvies & Training Universiteit Utrecht). De ontwikkeling is gefinancierd door de Faculteit Sociale Wetenschappen en het Utrechts Stimuleringsfonds Onderwijs Universiteit Utrecht.