Dr. Hilde Schuiringa

Martinus J. Langeveldgebouw
Heidelberglaan 1
Kamer H2.29
3584 CS Utrecht

Dr. Hilde Schuiringa

Universitair docent
Ontwikkelingspsychologie
030 253 8645
h.d.schuiringa@uu.nl

Hilde Schuiringa is sinds 2017 werkzaam als Universitair Docent op de afdeling Ontwikkelingspsychologie.
Zij is geinteresseerd in zowel omgevingsfactoren (opvoeding, ouder- kind relatie, systeem) als kindfactoren (sociale informatie verwerking, IQ/LVB, executieve functies, emotieregulatie) die gedragsproblemen in kinderen kunnen verklaren, en onderzoekt de effectiviteit van daarop gerichte behandelingen.  
Daarnaast is zij geïnteresseerd in persoonlijkheidspathologie, negatieve levensgebeurtenissen, omgevingsfactoren, emotie regulatie en ontwikkelingstaken in adolescenten en jonge kinderen (APOLO en APOLO-kids project).
In haar onderzoek en onderwijs richt zij zich op de verbinding tussen wetenschappelijk onderzoek en klinische toepassingen. 

Hilde Schuiringa behaalde haar PhD aan de afdeling Ontwikkelingspsychologie (UU) in 2014. Als docent is zij betrokken bij het BA en MA onderwijs van psychologie, en de master Clinical Child and Adolescent Psychology (als programma coordinator). Daarnaast is zij docent bij de specialistische postmaster opleiding tot Klinisch Psycholoog en geaffilieerd onderzoeker en supervisor bij Reinier van Arkel.  

Hilde Schuiringa studeerde gezondheidswetenschappen (Public Health: Health Promotion and Education) aan de Universiteit van Maastricht.