Dr. Unna Danner

Martinus J. Langeveldgebouw
Heidelberglaan 1
Kamer G1.38
3584 CS Utrecht

Unna Danner heeft Sociale Psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en aan de University of Kent at Canterbury. In 2007 heeft zij haar PhD gehaald bij de afdeling Sociale Psychologie van de Universiteit Utrecht met het proefschrift getiteld “By force of habit: On the formation and maintenance of goal-directed habitual behavior”. Haar promotores waren prof. Henk Aarts en prof. Nanne de Vries.

Vervolgens is zij verder gegaan als postdoc bij Altrecht Eetstoornissen in samenwerking met de afdeling Gezondheidspsychologie van de Universiteit Utrecht. In 2010 is zij als senior onderzoeker fulltime bij Rintveld gaan werken. Haar onderzoek richt zich op het cognitief functioneren van mensen met een eetstoornis en de invloed van emotionele problemen zoals het gebruik van maladaptieve emotie regulatie strategieën en depressieve klachten. Doordat zij geïnteresseerd is in meer algemene problemen op het gebied van cognitief en emotioneel functioneren en dit mogelijk transdiagnostische kenmerken zijn, richt zij zich in toenemende mate op de vergelijking van deze problemen bij mensen met een eetstoornis met andere stoornissen. 

Verder coordineert zij al het wetenschappelijk onderzoek dat bij Rintveld gedaan wordt en maakt onderdeel uit van de multidisciplinaire onderzoeksgroep URGE (Utrecht Research Group for Eating disorders). Zij is tevens actief bij de Academy for Eating Disorders (AED) dat het jaarlijkse internationale eetstoornis congres organiseert. Ook is zij onderdeel van de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek (CWO) van Altrecht en de Adviesraad Wetenschappelijk Onderzoek  (AWO) van Altrecht.

Sinds 2016 werkt zij tevens twee dagen per week als docent bij de afdeling Klinische Psychologie van de Universiteit Utrecht. Het onderwijs dat zij geeft bestaat uit supervisie van master en bachelor theses, en van klinische stages. Zij maakt onderdeel uit van de vakken Academic Professional, Methode en Statistiek 3 en Grondslagen van de Klinische Psychologie.