Dr. Seléne van der Poel

Bestuursgebouw
Heidelberglaan 8
Kamer 0.43
3584 CS Utrecht

Dr. Seléne van der Poel

Communicatieadviseur
Communicatie & Marketing
030 253 3654
s.vanderpoel@uu.nl

Als life sciences onderzoeker, genoot ik het meest van wetenschapscommunicatie. Sindsdien heb ik al ruim tien jaar ervaring opgedaan in communicatie binnen en buiten de academische wereld.

Ik ben een enthousiaste verhalenverteller en opleider in hart en nieren, met een passie voor pionieren, het creëren en bouwen van nieuwe structuren, systemen of hulpmiddelen samen met stakeholders. 

Van 2014 – 2019 heb ik een Educatieprogramma en bijbehorende tools ontwikkeld voor medische professionals bij GenDx, een bedrijf gespecialiseerd in stamceltransplantatiediagnostiek. 

Vanaf 2019 ben ik werkzaam bij GEO als Projectleider Outreach voor diverse Europese duurzame innovatieprojecten via het Utrecht Sustainability Institute. Daarvoor ontwikkel ik communicatiestrategieën die de zichtbaarheid en impact van wetenschappelijk onderzoek vergroten en voer deze ook uit. Ik werk samen met verschillende stakeholders zoals kennisinstellingen, bedrijven en overheden.

Vanaf 2023 ben ik naast Projectleider Outreach, ook Impact Coördinator. In deze rol verbind ik de faculteit en departementen en bouwen we samen een betere structuur en organisatie zodat we met elkaar nog meer verschil kunnen maken.