Prof. dr. Monique Smeets

Monique Smeets is in 1995 gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar de visuele perceptie en visuele voorstelling van het eigen lichaam bij patiënten met anorexia nervosa.

Na afloop van de promotie heeft zij in de Verenigde Staten onderzoekservaring opgedaan onder andere op het gebied van de cognitieve neurowetenschappen en sensorische psychologie (van geur en smaak) aan Harvard University (Cambridge, MA), the Pennington Biomedical Research Center (Baton Rouge, LA) en Monell Chemical Senses Center (Philadelphia, PA). Sinds 2004 is zij werkzaam aan de Universiteit Utrecht. In 2011 werd zijn benoemd tot profileringshoogleraar op de leerstoel Sensorische Systemen in Sociale Context voor 1 dag in de week. Sinds 2016 is zij hoogleraar Onderzoek van dezelfde leerstoel. Monique is daarnaast 4 dagen in de week werkzaam als senior onderzoeker bij Unilever R&D. De leerstoel beoogt onder meer een brug te slaan tussen universiteit en industrie in een onderlinge afstemming van onderzoek.

Nadruk van het huidige onderzoek ligt op de reuk in relatie tot sociale communicatie.

In de uitoefening van haar onderzoek leeft Monique de gedragscodes,zoals gesteld in VSNU Code Wetenschapsbeoefening 2004-2014, Gedragscode persoonsgegevens VSNU en Universitair beleidskader Onderzoeksdata, na.

 

Leeropdracht
Sensorische systemen in Sociale Context
Oratiedatum
23-09-2013