Lars Tummers is hoogleraar Bestuurs- en Organisatiewetenschap, in het bijzonder Publiek Management en Gedrag. Hij is expert op het gebied van publiek management, leiderschap en gedragsverandering. Hij werkte hiervoor bij PwC en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Verder was hij gastonderzoeker bij de Universiteit van Oxford en de Universiteit van Californië, Berkeley.

Zijn doel is te begrijpen hoe mensen gedrag kunnen veranderen om het leven van zichzelf en van anderen te verbeteren.

In het kader hiervan ontwikkelt hij een nieuw interdisciplinair vakgebied, waarbij psychologie en bestuurskunde gecombineerd worden, genaamd ‘gedragsbestuurskunde’.

Hij won verschillende prijzen, zoals de Onderzoeksprijs van de Erasmus Universiteit, prijzen voor de beste artikelen (o.a. JPART, PMR), en voor zijn proefschrift (Stichting Praemium Erasmianum, op basis van zijn cum laude PhD). Hij heeft subsidies ontvangen van onder andere de Europese Unie (FP7, Marie Curie-subsidie uitgevoerd in Berkeley, VS) en NWO (VENI, VIDI).

Naast zijn academische werkzaamheden werkt hij ook regelmatig met de praktijk. Zo publiceerde hij het populairwetenschappelijke boek Nudging, bij uitgeverij Prometheus. Hier gaat hij in op manieren waarop de overheid gedrag van burgers kan veranderen, en wanneer dit wel of geen weerstand oproept.

Meer informatie over Lars Tummers is te vinden op zijn persoonlijke website, www.larstummers.com of via Twitter: @LGTummers.


Populairwetenschappelijk boek Nudging

Oratie Naar Gedragen Gedragsverandering
Leeropdracht
Bestuurs- en Organisatiewetenschap, in het bijzonder Publiek Management en Gedrag
Oratiedatum
15-03-2019