Prof. dr. Coen Teulings

Hoogleraar
Sectie Economics
Departement Economie
c.n.teulings@uu.nl

Coen Teulings (1958) is universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht sinds 1 januari 2018 en fellow van CEPR, IZA en Ces-Ifo. Eerder was hij hoogleraar economie aan de University of Cambridge (2013-2017) en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam (deeltijd, 2004-2017). Van 2006 tot 2013 was hij directeur van het Centraal Plan Bureau (CPB). Daarvoor was hij directeur van SEO Economic Research in Amsterdam (2004-2006), hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en directeur van het Tinbergen Institute van 1998 tot 2004.

Hij behaalde zijn doctoraal Economie (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam in 1985 en deed PhD in 1990. Hij was lid van Raad van Economisch Adviseurs van de Tweede Kamer en was voorzitter van diverse commissies, onder andere voor de opstelling van het nieuwe examenprogramma economie voor het middelbaar onderwijs. Hij is lid van de commissie kapitaalmarkt van de AFM en voorzitter van de Boekmanstichting. 

Teulings heeft vele publicaties, boeken, artikelen in de belangrijkste Nederlandse economische tijdschriften, in vooraanstaande internationale tijdschriften zoals de Journal of Political Economy, de Review of Economic Studies en Econometrica, en in de belangrijkste meer gespecialiseerde tijdschrijften op het gebied van minimum lonen, opbrengst van onderwijs, inkomensongelijkheid, zoekgedrag op de arbeids- en huwelijksmarkten, en stedelijke economie. In 2014 was hij editor van een E-book on Secular Stagnation samen met Richard Baldwin.