Prof. dr. A.K. (Aukje) Mantel-Teeuwisse

Prof. dr. A.K. (Aukje) Mantel-Teeuwisse

Hoogleraar
Pharmacoepi. and Clinical Pharmacol.
06 22 736 017
a.k.mantel@uu.nl

Aukje Mantel-Teeuwisse is hoogleraar Farmacie en Internationaal Gezondheidsbeleid.

In 1998 heeft zij haar apothekersdiploma aan de Universiteit Utrecht (UU) behaald. Na kort werkzaam te zijn geweest in een openbare apotheek in Delft is zij in 1999 begonnen met promotieonderzoek aan de disciplinegroep Farmacoepidemiologie & Klinische Farmacologie van de UU (promotores: prof. dr. A. de Boer en prof. dr. A.J. Porsius). In 2004 is zij na afronding van haar proefschrift bij dezelfde groep in dienst getreden als universitair docent en later als universitair hoofddocent (juli 2016-januari 2018). In de periode 2005-2010 is zij gedetacheerd geweest bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) om gestalte te geven aan het samenwerkingsverband tussen de UU en het CBG. 

Tevens is zij Scientific Director van het WHO Collaborating Centre for Pharmaceutical Policy and Regulation. Het Centre werkt nauw samen met WHO HQ, WHO Collaborating Centres en een groot aantal andere publieke partijen binnen het farmaceutisch beleidsveld. Aukje is geïnteresseerd in gezondheidsbeleid, farmaceutisch beleidsonderzoek, drug regulatory science, goed gebruik geneesmiddelen en variatie in geneesmiddelengebruik tussen landen. Zij heeft bijna 200 artikelen op dit gebied gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften.

Sinds 1 september 2023 is Aukje directeur van de Undergraduate School of Science van de Universiteit Utrecht. Daarvoor was zij ruim 9 jaar directeur van de School of Pharmacy. Zij lid van verschillende (internationale) commissies en werkgroepen. Als docent is zij betrokken bij de opleidingen Farmacie (bachelor en master) en Drug Innovation.

Oratiedatum
10-01-2019