Descartes Centre

Het Descartes Centre voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie is een samenwerkingsverband van alle faculteiten van de Universiteit Utrecht. Het Descartes Centre draagt bij aan het maatschappelijke en politieke debat door kritisch te reflecteren over de grondslagen en de verspreiding van wetenschappelijke kennis, en de rol van de retorica daarbij.

Nieuws

21 januari 2016
Historicus Ruben Schalk is een van de auteurs van 'Kansen in het Koninkrijk. Studiebeurzen 1815-2015'.
6 januari 2016
Subsidies voor maar liefst 4 projecten: over Europa, vroegmoderne taaldynamiek, middeleeuwse wetenschap, en emancipatie en geloof.
Pepijn Lewis, winnaar Descartes-Huygens scriptieprijs 2015
5 januari 2016
De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt voor de beste masterscripties over wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis.
RSS

Agenda

16 februari 2016 15:30 -
Ruud Abma bespreekt hoe Frits Buytendijk begon als experimenteel fysioloog en vervolgens psycholoog en publieke intellectueel werd.
Baruch Spinoza. Foto: Wikimedia Commons
17 februari 2016 15:00 -
Tijdens het komende History of Philosophy Colloquium zal Theo Verbeek spreken over 'Spinoza on aristocratic (and democratic) government'.
Academiegebouw van de Universiteit Utrecht
18 februari 2016 12:45 -
De genetische diversiteit van landbouwhuisdieren staat onder druk. Marleen Felius verdedigt op 18 februari haar proefschrift.
RSS
wetenschapsgeschiedenis | wetenschapsfilosofie | kennismaatschappij | wetenschappelijke integriteit | financiering van onderzoek | disciplines en interdisciplinariteit | universiteitsgeschiedenis

Descartes Centre