Na de opleiding

Organisaties leggen steeds meer nadruk op duurzaamheid, wat leidt tot een grotere vraag naar gekwalificeerde professionals op dit gebied. Hieronder vind je meer informatie over verdere mogelijkheden voor masteropleidingen en carrièreperspectieven.

Wat kun je met een academisch diploma?

In tegenstelling tot beroepsonderwijs, bereidt universitair onderwijs je niet voor op een specifiek beroep. In plaats daarvan voorziet het je van academische vaardigheden en kritisch denkvermogen. Een bachelordiploma biedt een basis voor verschillende carrièrepaden. Hoewel sommige studenten na hun bacheloropleiding de arbeidsmarkt op gaan, studeren de meesten verder op masterniveau. Een masterdiploma opent deuren naar verschillende beroepen in de wetenschap, het bedrijfsleven, het beleid, consulting, communicatie of onderwijs, afhankelijk van je specialisatie.

Aansluitende masters

Hier vind je van aansluitende masters die je kunt doen na Global Sustainability Science. Afhankelijk van de invulling van je bachelor, en dan met name van je vrije ruimte, kun je ook toelating krijgen tot andere masters in Utrecht of elders.

Mogelijke beroepen

Overheden en bedrijven geven steeds meer prioriteit aan duurzaamheid, waardoor er veel vraag is naar gekwalificeerde professionals op dit gebied. Dit programma biedt een uitstekende basis voor een internationale carrière, waarin je bewonderd zult worden om je veelzijdigheid. Uitgerust met analytische vaardigheden en het vermogen om problemen vanuit meerdere invalshoeken te benaderen, kun je een grote impact hebben door kloven te overbruggen en oplossingen te vinden. Je expertise, heldere communicatie en teamvaardigheden maken je van onschatbare waarde voor organisaties met tegenstrijdige belangen. 

Managers zoeken consultants zoals jij om duurzaamheidsbeleid te ontwikkelen of productieketens op te zetten. Je kunt zelfs je eigen ondernemingen starten of functies vervullen als 'Specialist Gezond Water' of 'Inspirator Duurzaam Ondernemen'. Je kunt ook bijdragen als onderzoeker of wetenschapper.

Promoveren

Wanneer je een masterprogramma hebt afgerond en je zeker weet dat je verder wilt als onderzoeker, kun je ervoor kiezen om te promoveren in jouw vakgebied. Een promotietraject duurt vier jaar en wordt afgesloten met een proefschrift waarmee je promoveert tot doctor (dr.). Promovendi – ook wel PhD’s genoemd – leveren een belangrijke bijdrage aan het Utrechts onderzoek.