Informatiekunde

Informatiekunde studeren

Na de studie Informatiekunde ben je specialist in informatie- en communicatietechnologie; je slaat bruggen tussen wensen van bedrijven en ICT-toepassingen.

Niet alleen technisch

Als informatiekundige ben je een bruggenbouwer. Je vertaalt de wensen van een bedrijf naar nieuwe ICT-toepassingen, je zorgt ervoor dat die goed gebruikt worden en het gewenste resultaat opleveren. Als informatiekundige moet je dus goed kunnen luisteren, communiceren, analyseren en creatieve oplossingen bedenken. Het werk is lang niet zo technisch als je denkt, want het programmeren laat je aan informatici over. Maar je moet wel snappen hoe zij werken.

Menselijke kant van ICT

Informatiekunde studeren gaat over de nieuwste informatie- en communicatietechnologie (ICT) en hoe je die technologie kunt toepassen in e-business, het onderwijs, de gezondheidszorg, thuis of onderweg. Maar informatiekunde studeren gaat ook over de gevolgen van ICT-gebruik voor het handelen van mensen en organisaties. Het accent van informatiekunde ligt dus op de menselijke kant van ICT. Naast technische vakken, krijg je ook vakken als communicatiekunde en beleid en management. Zodat je later een adviserende rol krijgt in de informatievoorziening van een organisatie.

Brochure button.jpg  CM_open dag.jpg  Schrijf je in

Basisgegevens
Voertaal: 
Nederlands
Vorm: 
Voltijd
Duur: 
3 jaar (180 studiepunten)
Start: 
September
Kosten
Collegegeld: 

2016-2017: Wettelijk tarief € 1.984 (voltijd), EU/EER-Instellingstarief € 10.430, Niet-EU/EER-Instellingstarief € 12.000
Meer informatie over collegegeld

Studiegegevens
Aangeboden door: 
Bètawetenschappen
Titulatuur: 
BSc (Bachelor of Science)
Crohocode: 
56842