Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Nieuws en Agenda

UU-Publiprijs

Ieder jaar beloont de Universiteit Utrecht de wetenschapper die het meest prominent in de media is geweest en daar zelf actief aan heeft bijgedragen. De Universiteit Utrecht wil zo wetenschappers stimuleren om publiciteit te genereren voor hun onderzoek en deel te nemen aan het maatschappelijk debat. De UU-Publiprijs bestaat uit een budget voor het maken van een video over het onderzoek van de wetenschapper ten behoeve van publiciteit.

Criteria en procedure

Elk najaar wordt een shortlist opgesteld van drie wetenschappers die het meest in de media waren, gebaseerd op een gewogen telling van het aantal mediaoptredens over het afgelopen academisch jaar. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van gegevens uit Lexis Nexis en RTV-monitoring van Media Info Group. Uitgesloten van deelname zijn gepensioneerde wetenschappers, emiriti en juryleden.

Uit de shortlist van drie genomineerden kiest een jury de winnaar. Hierbij wordt onder andere gekeken naar: de actualiteit en het belang van de onderwerpen, mate van positieve reputatieversterking van de universiteit en aansluiting bij de vier strategische thema’s. De UU-Publiprijs wordt aan de winnaar uitgereikt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van het college van bestuur.

Meer informatie: Armand Heijnen, Directie Communicatie & Marketing.

UU-Publiprijs 2013
(Academisch jaar 2012-2013)

Winnaar UU-Publiprijs 2013:
Prof.dr. Micha de Winter, Sociale Wetenschappen, juryrapport

Overzicht UU in de Media 2012-2013Nominaties 2013

Klik op de afbeelding hiernaast voor een infographic over media-uitingen over het academisch jaar 2012-2013.

De jury bestaat in 2013 uit: Prof.dr. Paul Schnabel (universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht en voormalig directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau), prof.dr. Joop Schippers (hoogleraar Arbeidsecomie aan de Universiteit Utrecht), dr. Esther Hagen-Plantinga (dierenarts en docent diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht), drs. Harm Oving (eindredacteur Hoe?Zo! Radio, NTR), drs. Ludo Koks (hoofd communicatie, Universiteit Utrecht).

Zie ook het persbericht over de bekendmaking van de nominaties en de winnaar.