Effectieve studievaardigheden aanleren

“Dit is belangrijk voor het tentamen”. Met deze uitspraak krijg je als docent vaak de aandacht van de studenten wel. Maar weten ze dan wat en vooral ook hoe ze zich moeten voorbereiden? Leer in deze workshop hoe je als docent de studievaardigheden van je studenten kunt stimuleren. 

Bestemd voor: 
Docenten in het hoger onderwijs
Startmoment(en): 
21 februari 2023
14:00 – 17:00 uur
Tijdsinvestering: 
3 uur
Aanbieder: 
Onderwijsadvies & Training
Prijs: 
€ 225,- (UU-medewerkers kunnen gebruikmaken van O&T eenheden - mits beschikbaar en in overleg met de faculteit)
Bijzonderheden: 

Aanmelden met docententeam is mogelijk. Deze workshop wordt ook in het Engels aangeboden.

Als je studenten vraagt wanneer ze beginnen met “leren”, dan luidt het antwoord vaak: “In de week voor het tentamen.” Zeker eerstejaars hebben grote moeite om leeractiviteiten te spreiden en op een effectieve manier te studeren. Want wat betekent “bestudeer hoofdstuk 3”? Is één keer lezen genoeg, moet je de begrippen uit je hoofd kennen, moet je de redeneerlijn kunnen navertellen, of moet je kritiek leveren?

In een workshop van drie uur krijg je tips en tricks aangereikt waarmee je als docent met een aantal kleine ingrepen de studievaardigheden van je studenten een boost kunt geven.

Datum en inschrijven

Dinsdag 21 februari 14:00 – 17:00 uur

Direct aanmelden

Mogelijkheden maatwerk / incompany

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op, of laat via onderstaande button je gegevens achter. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met je op.

Neem contact met mij op

Contactpersoon

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training ondersteunt onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk, om tot nieuwe perspectieven te komen. Bezoek onze website.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.