Studievaardigheden aanleren

“Dit is belangrijk voor het tentamen”. Met deze uitspraak krijg je als docent vaak de aandacht van de studenten wel. Maar weten ze dan wat en vooral ook hoe ze zich moeten voorbereiden? Leer in deze workshop hoe je als docent de studievaardigheden van je studenten kunt stimuleren. 

Bestemd voor: 
Docenten
Startmoment(en): 
Deze cursus is nog niet gepland. Heb je interesse, neem dan contact op
Tijdsinvestering: 
3 uur
Aanbieder: 
Onderwijsadvies & Training
Prijs: Dit bedrag is vrijgesteld van btw
€120,-
Bijzonderheden: 

Aanmelden met docententeam is mogelijk. Deze workshop wordt ook in het Engels aangeboden.

Als je studenten vraagt wanneer ze beginnen met “leren”, dan luidt het antwoord vaak: “In de week voor het tentamen.” Zeker eerstejaars hebben grote moeite om leeractiviteiten te spreiden en op een effectieve manier te studeren. Want wat betekent “bestudeer hoofdstuk 3”? Is één keer lezen genoeg, moet je de begrippen uit je hoofd kennen, moet je de redeneerlijn kunnen navertellen, of moet je kritiek leveren?

In een workshop van drie uur krijg je tips en tricks aangereikt waarmee je als docent met een aantal kleine ingrepen de studievaardigheden van je studenten een boost kunt geven.

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.

Data en inschrijven

Deze cursus is nog niet gepland. Je kunt je belangstelling doorgeven via onderstaande button.