Het begeleiden van keuzes maken

Als tutor begeleid je studenten bij het maken van keuzes. Veel studenten hebben niet helder voor ogen wat ze precies willen en vinden het ontzettend lastig knopen door te hakken. Het is een uitdaging om als tutor in zo’n proces coachend op te treden, want uiteindelijk moet de student zich een keuze toe-eigenen en zich daaraan committeren.

In deze workshop wordt aan de hand van een model inzichtelijk gemaakt wat kiezen inhoudt en wat dat van de student en de tutor vraagt. Deelnemers zullen eerst zelf ervaren hoe een keuzeproces op een goede manier doorlopen kan worden. Vervolgens zal op basis van de opgedane inzichten een vertaalslag worden gemaakt naar de eigen tutorpraktijk.

Bestemd voor:
Tutoren/docenten, studieadviseurs, studieloopbaanbegeleiders en decanen.
Startmoment(en):
19 november 2019
Locatie:
Nog niet bekend
Aanbieder:
Onderwijsadvies & Training
Prijs: Dit bedrag is vrijgesteld van btw
€ 120,- (voor UU-medewerkers). Extern tarief in overleg.
Bijzonderheden:

Maatwerk is mogelijk

Na afloop van deze workshop:

• ben je in staat om de verschillende schakels waaruit een keuzeproces bestaat te doorlopen en evalueren,
  • kun je op gerichte wijze aandacht besteden aan de rationele én emotionele aspecten en persoonlijke valkuilen bij keuzes maken,
  • kun je doelgerichte werkvormen ontwerpen die je in staat stellen op effectieve wijze aandacht te besteden aan dit thema in je eigen tutoraatspraktijk.

Dinsdag 19 november, 14.30 - 17.00 uur.

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

Op het aanmeldformulier moet een WBS-nummer worden ingevuld voor de facturatie. De tutorcoördinator van de faculteit kan deze informatie verstrekken. Is er (nog) geen WBS-nummer bekend of zijn er onduidelijkheden, vul dan s.v.p. de naam van de tutorcoördinator in dit veld in.

Onderwijsadvies & Training
onderwijsadviesentraining@uu.nl

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.