Het begeleiden van keuzes maken

Als tutor begeleid je studenten bij het maken van keuzes. Veel studenten hebben niet helder voor ogen wat ze precies willen en vinden het ontzettend lastig knopen door te hakken. Het is een uitdaging om als tutor in zo’n proces coachend op te treden, want uiteindelijk moet de student zich een keuze toe-eigenen en zich daaraan committeren.

Bestemd voor:
Tutoren/docenten, studieadviseurs, studieloopbaanbegeleiders en decanen.
Startmoment(en):
6 april 2023
14:30 – 17:00 uur
Locatie:
Utrecht Science Park
Aanbieder:
Onderwijsadvies & Training
Prijs:
€ 225,- (UU-medewerkers kunnen gebruikmaken van O&T eenheden - mits beschikbaar en in overleg met de faculteit)

In deze workshop wordt aan de hand van een model inzichtelijk gemaakt wat kiezen inhoudt en wat dat van de student en de tutor vraagt. Deelnemers zullen eerst zelf ervaren hoe een keuzeproces op een goede manier doorlopen kan worden. Vervolgens zal op basis van de opgedane inzichten een vertaalslag worden gemaakt naar de eigen tutorpraktijk.

Na afloop van deze workshop:

• ben je in staat om de verschillende schakels waaruit een keuzeproces bestaat te doorlopen en evalueren,
  • kun je op gerichte wijze aandacht besteden aan de rationele én emotionele aspecten en persoonlijke valkuilen bij keuzes maken,
  • kun je doelgerichte werkvormen ontwerpen die je in staat stellen op effectieve wijze aandacht te besteden aan dit thema in je eigen tutoraatspraktijk.

Donderdag 6 april 14:30 – 17:00 uur

Mogelijkheden maatwerk / incompany

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op, of laat via onderstaande button je gegevens achter. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met je op.

Neem contact met mij op

Op het aanmeldformulier moet een WBS-nummer worden ingevuld voor de facturatie. De tutorcoördinator van de faculteit kan deze informatie verstrekken.

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training ondersteunt onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk, om tot nieuwe perspectieven te komen. Bezoek onze website.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.