Differentiëren

In deze cursus ontdek je waarin je kunt differentiëren, welke methodieken goed werken voor leerlingen die meer uitdaging aankunnen, en of je dat binnen of buiten de klas vormgeeft. Er is speciale aandacht voor compacten, verdiepen en verrijken. Je maakt passende opdrachten die je in de eigen klas kunt inzetten.

Bestemd voor: 
(Ervaren) vo-docenten
Startmoment(en): 
In overleg
Aanbieder: 
Onderwijsadvies & Training
Prijs: Dit bedrag is vrijgesteld van btw
€1067,50
Bijzonderheden: 

Maatwerk is mogelijk

Programma

Dit is een individueel begeleidingstraject dat start met een intakegesprek. In dit gesprek wordt de lessituatie besproken en wordt er gekeken naar wat een goed moment is om het traject te starten. Dit kan gedurende het hele jaar.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is differentiëren (definitie)
  • Voor welke leerlingen gaan we aan de slag met differentiëren (leerlingen uit je klas indelen), leerlinggedrag herkennen
  • Manieren van differentiëren, extra aandacht organiseren, compacten en verrijken, compactschema maken
  • Verdiepen en verrijken, verrijkingsopdracht ontwikkelen

Doelstellingen

Na afloop kun je:

  • Een methode toepassen om leerlingen te verdelen in groepen t.b.v. differentiatie;
  • Verschillende manieren van differentiëren toepassen (naar leerprofiel, interesse, inhoud, niveau);
  • Methoden toepassen om leerlingen te herkennen die (cognitief) meer aankunnen dan in de reguliere lessen/in de school wordt aangeboden; 
  • Compacten, verdiepen en verrijken toepassen op het eigen lesmateriaal en inzetten om in te spelen op leerlingen die meer cognitieve uitdaging kunnen gebruiken OF een methode uitwerken om leerlingen die niet mee kunnen komen meer aandacht te geven.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien alle opdrachten met voldoende resultaat zijn afgesloten.

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.

Aanmelden

Deelnemen aan dit individuele traject? Vul dan het aanmeldformulier in (zie onderstaande button). Daarna wordt er contact opgenomen voor een intake. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Hanne ten Berge (bekijk de contactgegevens hieronder). Hanne begeleidt het traject.

Meer lezen over dit onderwerp? Bekijk ons Dossier Differentiëren