Programma Scaling Up Social Intrapreneurship

In de leergang Scaling Up Social Intrapreneurship trek je half jaar lang op met en leer je van andere social intrapreneurs, die voor soortgelijke vraagstukken staan. Masterclasses van deskundigen uit de academische wereld, de overheid en het bedrijfsleven geven je een gedegen bedding. In workshops ga je aan de slag met jouw praktijk. En dankzij de business coachings- en intervisiesessies groei jij als leider. Klaar om je beoogde impact te realiseren of op te schalen.

Het programma is opgebouwd uit drie onderdelen en werkt van binnen naar buiten:

1. Mens

Je persoonlijkheid als social intrapreneur is van ongekende invloed op je rol als transitieversneller in een organisatie. Daarom begint het programma met wie jij bent als persoon. Wat is jouw zogenaamde Big, Hairy, Audacious Goal? Wat voor soort leider ben je? En welke skills heb je nodig om leiding te geven aan deze transitie?

2. Organisatie

Vervolgens kijken we naar de organisatie en het krachtenveld waar je je in bevindt. Welke rol heb je als intrapreneur binnen je organisatie? Hoe vergroot je jouw invloed? En hoe organiseer je een omgeving die jouw rol ondersteunt? We werken aan de optimalisatie van bedrijfsmatige processen en kijken naar de invloed van verborgen dynamieken in de organisatie.

3. Systeem

We eindigen met het systeem waarin jouw bedrijf opereert. Welke invloeden en dynamieken komen er vanuit de omgeving? En hoe maak je gebruik van de energie van het systeem om de transitie in jouw bedrijf te versnellen en de maatschappelijke impact te vergroten?

Het programma is opgebouwd in 8 opleidingsdagen, 5 intervisiebijeenkomsten, 6 business coachgesprekken en buddy coaching. 

Programma (klik op de bovenstaande afbeelding voor een vergroting)

Wat is een social intrapreneur?

Een intrapreneur heeft een maatschappelijke brede visie voor een succesvolle bestaande organisatie. Deze visie kan betrekking hebben op radicale veranderingen in tradities, processen of producten en diensten.

Een intrapreneur werkt onafhankelijk binnen een organisatie, aan een innovatief idee of project, dat de (duurzame) toekomst en (maatschappelijke) impact van de organisatie verder brengt/ontwikkelt.

Intrapreneurs zijn doorgaans zeer gemotiveerde werknemers met specifieke vaardigheden en leiderschapskwaliteiten, en met een brede maatschappelijke visie voor de toekomst, waar de organisatie zich achter kan scharen.