Prof. dr. Niels Bosma

Adam Smith Hall (AA)
Kriekenpitplein 21-22
Kamer 1.15
3584 EC Utrecht

Prof. dr. Niels Bosma

Hoogleraar
Sectie Entrepreneurship
030 253 9811
n.s.bosma@uu.nl

"Als sociaal ondernemer is je eerste doel om bij te dragen aan een betere wereld met behulp van een rendabel business model. Je kan sociaal ondernemen met je eigen bedrijf maar ook binnen je organisatie als werknemer. We moeten als samenleving ondernemerschap gericht op maatschappelijke uitdagingen faciliteren"
 

Niels Bosma is hoogleraar Social Entrepreneurship en Onderwijsdirecteur bij de Utrecht University School of Economics, en maakt deel uit van het Utrecht Centre for Entrepreneurship. Hij is gepromoveerd in Economische Geografie (Universiteit Utrecht) en een MSc in Econometrie (Rijksuniversiteit Groningen). Voordat hij naar de Universiteit Utrecht verhuisde, was Niels verbonden aan London Business School, EIM Business en Policy Research (nu onderdeel van de Panteia-groep), de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Tinbergen Instituut.

Niels is vooral geïnteresseerd in het ondernemende en innovatieve gedrag van individuen in regionale en sociale contexten en heeft verschillende publicaties in vooraanstaande academische tijdschriften. Hij is ook mede-oprichter en coördinator van het Utrecht University Social Entrepreneurship Initiative en was zes jaar lang lid van GECES, een expertgroep die de Europese Commissie adviseert over activiteiten gerelateerd aan het Social Business Initiative.

 

Niels maakt deel uit van de raad van bestuur van de Global Entrepreneurship Monitor (GEM) en is daar tevens Senior Research Advisor. Hij was ook onderzoeksdirecteur van GEM en co-auteur van verschillende GEM Global Reports tussen 2006 en 2021.