Carrièreperspectieven

Omdat het masterprogramma Publiek management je wil ontwikkelen tot reflective practitioner, kun je zowel voor academische als praktische beroepsperspectieven kiezen. De overgang naar de beroepspraktijk is bovendien relatief eenvoudig. Je kent organisaties, je weet wat er speelt en je weet welke rollen je kunt vervullen. De mogelijkheden die je in de beroepspraktijk hebt, zijn omvangrijk en gevarieerd. De ervaring leert dat je als student in uiteenlopende omgevingen van de kennis en inzichten in publiek management kunnen profiteren.

Naar de arbeidsmarkt

Als afgestudeerde van het masterprogramma Publiek management kun je aan de volgende beroepen denken:

In onderstaande video vertellen afgestudeerden van Publiek management over hun ervaringen met de master en hun carrièrepad na deze studie:  

Academische en professionele kennis en vaardigheden

We leiden de studenten op tot academisch ingestelde mensen die gevoel hebben voor de context waarin maatschappelijke issues spelen, die dergelijke vraagstukken kunnen doorgronden, maar die ook praktisch in staat zijn om resultaten te behalen. We bereiden je voor op de dagelijkse praktijk in organisaties met behulp van de academische en professionele vaardighedencursussen. In dit masterprogramma besteden we direct vanaf de eerste week op cursusniveau aandacht aan academische en professionele vaardigheden. Je kunt twee cursussen kiezen uit het aanbod, bijvoorbeeld Advieskunde, Managementvaardigheden, Projectmatig werken of Bedrijfsvoering in de publieke sector.

Hulp bij arbeidsmarktoriëntatie

Veel studenten leggen al tijdens hun studie contact met hun toekomstige werkgever, bijvoorbeeld tijdens een stage, beroepenmarkt of door een (scriptie-) onderzoek uit te voeren in opdracht van een organisatie of bedrijf. Hierin probeert de opleiding zoveel mogelijk te faciliteren. De opleiding heeft goede banden met de beroepspraktijk en beschikt over een uitgebreid netwerk, onder andere met studenten uit het onderwijs voor professionals.

Career Officer

De opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap heeft haar eigen Career Officer. Je kunt bij haar terecht voor een loopbaanadviesgesprek, CV- en LinkedIn check, begeleiding bij sollicitaties, vragen over alumni/relaties van de opleiding, voor trainingen en voor andere vragen met betrekking tot de arbeidsmarkt.

UU Career Services

Career Services van de Universiteit Utrecht helpt je om je voor te bereiden op je carrière met activiteiten binnen en buiten je opleiding. Vier thema’s staan daarbij centraal: ontdek je talenten, kijk naar de mogelijkheden, leg contacten en ontwikkel je professionele vaardigheden. Voor elk van deze thema’s biedt Career Services ondersteuning met trainingen, tests, advies en meer.