Interpretatie laboratoriumuitslagen deel II

bloed testen door dierenarts
Het einddoel van deze interactieve workshop is het oplossen van een klinische puzzel

In het diagnostisch proces is laboratoriumonderzoek vaak een essentieel onderdeel. De interpretatie van laboratoriumuitslagen is echter vaak lastig en tijdrovend, waardoor soms belangrijke informatie onopgemerkt blijft. In deze zeer interactieve workshop zullen, onder de bezielende leiding van Prof. dr. Hans Kooistra, tal van klinisch-chemische parameters bij hond en kat de revue passeren.

Bestemd voor: 
Practici die meer willen halen uit hun laboratoriumuitslagen, waarbij zowel aan startende als meer ervaren dierenartsen gedacht moet worden.
Toegangseisen: 

Deze cursus is uitsluitend toegankelijk voor de deelnemers van de workshop ’Interpretatie laboratoriumuitslagen deel I', zodat we direct op een meer gevorderd niveau kunnen starten.

Tijdsinvestering: 
1 dagdeel, 13:30-18:00 uur
Locatie: 
Faculteit Diergeneeskunde, Utrecht Science Park, Utrecht
Aanbieder: 
Faculteit Diergeneeskunde
Prijs: 
€ 225
Bijzonderheden: 
  • Deze workshop is bedoeld voor deelnemers die deel 1 hebben afgerond.
  • Na afronden van de workshop ontvangt de deelnemer een digitaal certificaat en 4 accreditatiepunten. 

Inhoud workshop

Na een korte opfrissing van de parameters die we tijdens de eerste workshop hebben besproken, passeren ook tijdens deel 2 van deze interactieve workshop weer tal van klinisch-chemische parameters bij hond en kat de revue. Nadruk ligt op een systematische aanpak, waarbij steeds geprobeerd wordt de maximale informatie uit een parameter te persen, met als einddoel het oplossen van de klinische puzzel.

Aanmelden

Programmacoördinator / docent

Durf te ontwikkelen  - Onderwijs voor Professionals Diergeneeskunde