Antibioticumgebruik rondom buikoperaties bij rundvee

Bij het uitvoeren van keizersnedes en andere buikoperaties bij koeien is profylaxe met antibiotica soms wenselijk. In deze cursus leer je op welke manier je zo goed mogelijk gebruik kunt maken van profylaxe met antibiotica. Daarmee draagt de cursus bij aan het prudent gebruik van antibiotica in de veehouderij.

Bestemd voor:
Rundveedierenartsen
Startmoment(en):
Nieuwe datum volgt
Tijdsinvestering:
3 uur e-module + nabespreking van 15:30-17:00
Locatie:
Faculteit Diergeneeskunde
Aanbieder:
Faculteit Diergeneeskunde
Prijs:
Bijzonderheden:

Voor het volgen van dit nascholingsonderwijs ontvangen deelnemers 4 accreditatiepunten.

In deze cursus gaan we onder andere in op de volgende vragen:
- Wanneer is profylactisch gebruik van antibiotica nodig?
- Welk antibioticum heeft het beste effect en waarom is dat zo?
- En als ik profylaxe wil gebruiken, wanneer moet ik dat dan geven?
- Wat is er in de literatuur bekend over het profylactisch gebruik van antibiotica?

Opbouw

Deze cursus bestaat uit een online module en een discussiebijeenkomst. De online module heeft een studielast van ongeveer 3 uur en wordt in de week voorafgaand aan de bijeenkomst doorlopen. Vervolgens hebben deelnemers de mogelijkheid om te discussiëren met docenten tijdens de 1,5 uur durende bijeenkomst op 15 februari.

Direct aanmelden