Overzicht workshops

Hieronder vind je een overzicht van de workshops die wij regelmatig geven, inclusief een korte beschrijving per workshop. Zit de workshop die je voor ogen had er niet bij, of heb je specifieke wensen ten aanzien van de workshop(s)? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, zodat we samen een programma op maat kunnen samenstellen!

Afrikaanse dans Parnassos Cultuurcentrum KvD

 

 

 

 

 

Categorie: Dans

Salsa

Salsa is een sensuele dans die veel wordt gedanst in in Cuba, Porto Rico, Colombia en de Verenigde Staten en uitermate geschikt voor een leuk, ontspannen en swingend uitje. Beleef de salsa!

Buikdansen

Buikdansen is een sensuele, oriëntaalse dansvorm waarin je met soepele heupbewegingen leert hoe je je spieren beter kan beheersen. Leer op een ontspannen manier samen te dansen, met aandacht voor uitstraling!

Zang basis Parnassos Cultuurcentrum

 

 

 

 

 

 

Categorie: Muziek

Soulkoor

Bij de workshop soulkoor gaat het vooral om lekker met z’n allen zingen. Je werkt aan 1 of 2 meerstemmige nummers, uitstraling en powerful zingen.

Djembé

Muziek maken is plezier maken! In deze workshop leer je muziek maken op de djembé. Je leert stap voor stap met de hele groep samen spelen met verschillende traditionele ritmes uit Guinee.

Toneel basis Parnassos Cultuucentrum

 

 

 

 

 

Categorie: Theater

Theatersport

Theatersport is improviserend theater maken. Hoe maak je samen een scène zonder een script? Door middel van samenwerking, spelplezier en een gezonde dosis lef ontdek je de beginselen van het improviseren.Korte, laagdrempelige improvisatie-oefeningen zijn geweldige ijsbrekers waarbij iedereen veel van zichzelf kan laten zien. Ideaal dus voor groepsuitjes! Plezier staat voorop!

Fotografie basis Parnassos Cultuurcentrum

 

 

 

 

 

Categorie: Fotografie / Digitale media

Fotografie basis

In deze workshop leer je op locatie mooie foto’s en/of lichtfoto’s maken, met uitgebreid aandacht voor technieken en camerabediening. Inclusief aandacht voor portretfotografie.

'Anders Kijken'

In deze workshop krijg je fotografietips van een professionele fotograaf, waarna je in kleine groepjes portretfoto's van elkaar maakt. Jouw beste portret wordt gekozen door je groepsgenoten en getoond op een beamer. Welke foto kiezen ze en waarom? Laat je verrassen door hoe jouw vrienden of collega's jou nu echt zien!

InDesign

Drukwerk opmaken doe je met InDesign. In deze workshop leer je met dit krachtige programma omgaan. Bij deze workshop ben je meteen aan het werk op je eigen laptop.

Photoshop

Snel Photoshop leren? In deze workshop heb je de basiselementen snel onder de knie. Geen saaie theorie, we gaan gewoon direct aan het werk op je eigen laptop om dit krachtige programma te beheersen.

Grafische vormgeving

Kleur, vlakverdeling en typografie: vormgeving teruggebracht tot haar essentie. In deze interactieve workshop denk je na over kleurcontrasten, de gulden snede en schreefletters. De basisbeginselen van vormgeving op een leuke en interessante manier gebracht. Deze workshop kun je indien gewenst uitbreiden met praktische oefening in Photoshop, InDesign en/of Illustrator.

Acrylschilderen Parnassos Cultuurcentrum

 

 

 

 

 

 

Categorie: Beeldend

Acrylschilderen

Acrylverf is een verf op waterbasis die bijzonder geschikt is om te experimenteren met kleur, vorm, structuur en beeld. Geschikt voor iedereen die graag eens iets moois op het doek wil toveren.

Karikatuur/portrettekenen

Ontdek de Picasso in jezelf en leer een aantal beginselen van het portrettkenen. Doordat de deelnemers elkaar tekenen en elkaar ook een tijd in de ogen zal kijken is het ijs meteen gebroken!

Karakters tekenen

Ontwerp een eigen personage! Je leert zelf een karakter te tekenen waarin een duidelijke emotie zichtbaar is, door middel van het experimenteren met verschillende gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen. Daarna creëren jullie een eigen beeldverhaal waarin al jullie karakters samenkomen!

Schrijven en presenteren foto: Jelmer de Haas

 

 

 

 

 

Categorie: Schrijven en presenteren

Creatief schrijven

Schrijven is spannend, schrijven is leuk! Aan de hand van allerlei creatieve schrijfopdrachten gaan we aan de slag met een verhaal of een lied. Schrijven in een groep werkt inspirerend en levert vaak nieuwe inzichten op!

Presentatietraining, spreken in het openbaar

Vind je het moeilijk om voor een groot publiek te spreken, of wil je leren hoe je nóg overtuigender kan presenteren? Dan is deze workshop iets voor jou! Er wordt gewerkt aan dictie, intonatie, houding en richting; daarnaast wordt ook inhoudelijk gecoacht.
Kan zowel individueel als in groepen gegeven worden.

Staat de workshop die jij graag wil er niet bij of heb je vragen over het organiseren van een workshop? Stuur gerust een mail naar info.parnassos@uu.nl.