Inside Dynamics in Organisations

 • Met het postacademisch executive programma Inside Dynamics in Organisations bieden we een intensieve academische praktijkopleiding aan, waarin gewerkt wordt met dieptepsychologische inzichten en systeemtheorie om in de eigen werkrol te leren interveniëren in complexe organisatiedynamiek. Kortom: theorie en praktijk van het werken met verborgen processen in organisaties. 
   

 • "Werken met wat er onder de oppervlakte gebeurt"

  - Drs. Martijn van der Spek

 • Data: september 2020
 • Duur: 1 of 2 jaar* 
 • Kosten: € 12.500 (BTW vrijgesteld)
 • Locatie: Utrecht

Let op:  Dit programma heette voorheen Coaching en Consulting in Context. Lees het nieuwsbericht voor meer achtergrondinformatie.
* Het programma kent twee deelprogramma’s van elk circa een jaar. Het tweede deelprogramma (Deepening Learning) is toegankelijk voor mensen die het certificaat van het eerste deelprogramma behaald hebben.

Inhoud

Organisaties en organiseren worden tegenwoordig gekenmerkt door een hoge mate van complexiteit, verandering en onvoorspelbaarheid. Vanwege de aard van het werk en de manier waarop het georganiseerd wordt, maar ook vanwege onzekerheden, spanningen en ervaren crises in de wereld buiten de organisatie en toenemende druk op economische en politieke verantwoording. De binnenwereld laat zich alleen begrijpen in het licht van de buitenwereld.

Instrumentele 'how to' oplossingen voldoen daarbij niet. Veel van wat zich op de werkplek afspeelt gebeurt immers onder de oppervlakte. Medewerkers, klanten en andere ‘stakeholders’ brengen naast hun kennis en bekwaamheid, ook wensen, angsten, ambities en gewoontes mee. Bewust ontworpen agenda's, doelen, strategische plannen en regels, bedoeld om onze aandacht op officieel erkende doelen te richten, kunnen andere doelen verbergen. Die verborgen doelen zijn vaak emotioneel, ze beïnvloeden wat wij doen en hoe wij ons voelen in ons werk en dus ook hoe effectief wij zijn in het uitvoeren van onze verantwoordelijkheden.

Met het postacademisch executive programma Inside Dynamics in Organisations bieden we een intensieve academische praktijkopleiding aan, waarin gewerkt wordt met dieptepsychologische inzichten en systeemtheorie om in de eigen werkrol te leren interveniëren in complexe organisatiedynamiek. Kortom: theorie en praktijk van het werken met verborgen processen in organisaties.

In dit programma ontwikkelt u zich in het werken met de binnenwereld; van individuen, van interacties/relaties, teams/groepen en organisaties. Bovendien leert u deze te begrijpen in hun specifieke context.

 

 • Wat speelt zich binnenin mensen af?
 • Hoe verhouden mensen zich tot elkaar?
 • Hoe werkt (onbewuste) groepsdynamiek?
 • Welke rol spelen druk op of veranderingen in het systeem/de organisatie?
 • Wat is de impact van de primaire taak van het systeem op de werkrelaties en cultuur?
 • Welke invloed heeft de omgeving op het systeem en op de mensen die erin werken?

U krijgt zicht op deze vragen en op de relatie ertussen. Zodoende leert u werken met de interface van Persoon-, Rol-, Systeem- en Context

Download brochure
Vooraanmelden

Programmacoördinator

Doelgroep

Het programma is met name, maar niet uitsluitend, geschikt voor organisatieadviseurs en managementconsultants, leiders en (interim-)managers, coaches en trainers, HR- en MD-professionals.

Meer informatie

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een afspraak te maken voor een wederzijds oriënterend gesprek door contact op te nemen met de projectassistent Erika Winkler.

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag: