Veelgestelde vragen executive onderwijs

Op deze pagina vindt u de antwoorden op enkele veelgestelde vragen over het executive onderwijs bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie.

U kunt ook altijd contact opnemen, wij beantwoorden graag uw vragen.

Wat zijn de toelatingseisen?

Voor onze meeste opleidingen zijn de toelatingseisen een afgeronde universitaire of hbo-opleiding in combinatie met enkele jaren relevante werkervaring. Na aanmelding vindt er doorgaans een intakegesprek plaats waarin wij samen bepalen of uw opleidingswensen en achtergrond aansluiten bij de opleiding. 

Bij de executive master of het executive programma van uw keuze staat uitgebreidere informatie over de toelatingseisen en aanmeldprocedure. Hier vindt u ook de contactpersoon die graag uw vragen over toelating en aanmelding beantwoordt.

Is het een bezwaar als ik door werk soms colleges moet missen?

Aanwezigheid tijdens colleges is in principe verplicht. Als u onmogelijk aan een college deel kunt nemen, overleg dan vooraf met de programmacoördinator of u samen tot een oplossing kunt komen.

Welke fiscale en financiële regelingen zijn er?

Ons executive onderwijs is niet-bekostigd onderwijs en wordt dus niet gefinancierd door de overheid.

Fiscaal aftrekbaar

Uitgaven voor de opleiding, zoals cursusgeld en uitgaven voor boeken, zijn fiscaal aftrekbaar als persoonsgebonden aftrek. Er geldt een maximale aftrek van € 15.000 per kalenderjaar, met een drempel van € 500 per jaar.

Meer informatie: belastingdienst.nl.

Levenlanglerenkrediet

Met ingang van studiejaar 2017 - 2018 kunnen studenten tot 55 jaar, die geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering, maximaal €10.030,20 per jaar lenen om een wettelijk erkende opleidingen mee te financieren.

Bij Executive onderwijs geldt deze regeling voor studenten van de volgende masters: Bestuur en Beleid voor professionalsManagement van Publieke Vraagstukken en Organisatie, Cultuur en Management.

Meer informatie: duo.nl

Kan ik ook cursussen uit het reguliere onderwijsaanbod volgen?

Bepaalde onderdelen uit het reguliere onderwijsaanbod zijn ook toegankelijk voor professionals die niet staan ingeschreven als student. U vindt informatie per departement op de studentenwebsite:

Is er een digitale leeromgeving?

Deelnemers aan de executive masterprogramma's van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie kunnen gebruikmaken van de online leeromgeving VIADESK.

Deze omgeving wordt onder meer gebruikt voor het delen van cursusmaterialen en voor interactie tussen docenten en deelnemers.

Waar vind ik het onderwijs- en examenreglement en de algemene voorwaarden?

Download de Onderwijs en Examenregeling 2018-2019 (pdf)  of Algemene voorwaarden (pdf) van de executive masters van Bestuurs- en Organisatiewetenschap.

Of bekijk de Algemene voorwaarden (pdf) van onze executive programma's.

Staat uw vraag hier niet bij of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Neem dan contact op.