Versturen van diagnostisch materiaal

Voor het versturen van diagnostisch materiaal naar één van de laboratoria van de Faculteit Diergeneeskunde kunt u gebruik maken van onze gratis nachtelijke koeriersdienst uitgevoerd door PS Nachtdistributie.

Klanten die nog geen gebruik maken van de gratis koeriersdienst kunnen zich aanmelden via een aanmeld formulier te vinden op de website.

Aanvraag gratis transport PS nachtdistributie

De werkwijze van PS Nachtdistributie vraagt een aantal aandachtspunten. 

Ophaallocatie / muurkast:

Mogelijk maakt u al gebruik van de diensten van PS Nachtdistributie voor verzending van diagnostisch materiaal naar andere laboratoria (bv. Royal GD of Laboklin). In dat geval kunt u de ophaallocatie / muurkast die u daarvoor gebruikt, ook gebruiken voor verzending van materialen naar UVDL/VMDC/VPDC. PS Nachtdistributie zal in de meeste gevallen al een sleutel of (alarm)code hebben van de ophaallocatie / muurkast. De chauffeur zal tijdens de proefronde een bruine envelop met daarin groene retouretiketten met QR code in de ophaallocatie / muurkast leggen2. U krijgt hiervan een notificatie per email. Als u meerdere ophaallocaties / muurkasten hebt, maak dan voor verzending naar UVDL/VMDC/VPDC gebruik van de locatie waarin tijdens de proefronde de retouretiketten zijn bezorgd, want dat is de ophaallocatie / muurkast die door PS Nachtdistributie gebruikt zal worden om zendingen op te halen.

Als u (na de email notificatie) geen retouretiketten heeft ontvangen of als de chauffeur geen code of sleutel heeft van de ophaallocatie / muurkast zal dit tijdens de proefronde geconstateerd worden. Dan zal er z.s.m. contact met u worden opgenomen om dit op te lossen.

Aanmelding en klaarmaken zending:

De aanmelding van een zending gaat via de web portal van PS Nachtdistributie. U ontvangt een e-mail van PS Nachtdistributie met daarin de link naar de web portal en uw inloggegevens. De inlogcode voor de laboratoria van de Faculteit Diergeneeskunde is anders dan voor andere laboratoria die ook gebruik maken van PS Nachtdistributie. Via de web portal kunt u zendingen aanmelden tot 19.45 uur (en tot 18.00 uur voor Friesland, Groningen en Drenthe).

Na aanmelding via de web portal verpakt u het materiaal op correcte wijze (verpakkingsinstructie P650) en plakt het groene retouretiket met QR code op de envelop / het pakket. De groene etiketten zijn voor de laboratoria van de Faculteit Diergeneeskunde (UVDL/VMDC/VPDC), andere laboratoria die ook gebruik maken van PS Nachtdistributie hebben retouretiketten met andere kleuren. Geef op het groene etiket aan voor welk laboratorium (UVDL, VMDC en/of VPDC) het materiaal bestemd is. Dit scheelt kostbare tijd bij de verwerking binnen de Faculteit Diergeneeskunde. Nadat u het pakket in de ophaallocatie / muurkast hebt neergelegd worden deze opgehaald door de chauffeur van PS Nachtdistributie en de volgende ochtend vóór 7 uur ’s ochtends bij de Faculteit Diergeneeskunde afgeleverd. Daar worden alle binnengekomen zendingen gescand. U krijgt hiervan een notificatie per mail.

OPENINGSTIJDEN LABORATORIA EN KOERIERSDIENST RONDOM KOMENDE FEESTDAGEN

Hieronder vindt u een overzicht van de openingstijden van de laboratoria en beschikbaarheid van de ophaaldienst

Datum 

Openingstijden laboratoria

wel / geen pick-up PS Nachtdistributie

Goede Vrijdag 29 maart

08.30 – 14.00 (UVDL); 08.30 – 16.00 uur (VMDC); VPDC gesloten

wel pick-up

Tweede paasdag 1 april

Alle laboratoria gesloten

geen pick-up

Hemelvaartsdag 9 mei

Alle laboratoria gesloten

geen pick-up

Tweede Pinksterdag 21 mei

Alle laboratoria gesloten

geen pick-up