Wetenschappers aan de Universiteit Utrecht kunnen een beroep doen op het Open Access Fonds. U kunt dan een gedeeltelijke vergoeding krijgen voor uw open access publicaties.

Gedeeltelijke vergoeding

Tot nader order wordt 50% van die kosten vergoed aan de faculteit/afdeling waar u als (corresponderende) auteur werkzaam bent en u aan de voorwaarden voldoet.

Heeft u vragen? Mail naar bibliotheek@uu.nl.

Open Access Fonds aanvragen

U vraagt een vergoeding aan door het Open Access Fonds formulier in te vullen (inclusief scan van factuur). Als uw aanvraag aan onderstaande voorwaarden voldoet, wordt 50% van de kosten vergoed aan de faculteit/afdeling waar de (corresponderende) auteur werkzaam is. U ontvangt hiervan een bevestiging.

Let op: uitbetaling uit het Open Access Fonds gebeurt achteraf, de factuur moet eerst betaald zijn.

Voorwaarden Open Access Fonds UU

  • U bent corresponderende auteur voor het artikel en werkzaam bij de Universiteit Utrecht of het Universitair Medisch Centrum Utrecht.
  • U krijgt geen publicatiesubsidie van de NWO of andere partijen.
  • U publiceert in een volledig open access en kwalitatief betrouwbaar tijdschrift. Het tijdschrift staat in de Directory of Open access Journals (DOAJ).
  • U publiceert een open access boeken dat voldoet aan de eisen in de Directory of Open access Books (DOAB). Dit houdt in dat het boek is gepubliceerd onder een open accesslicentie (zoals een Creative Commonslicentie) en er peer review is geweest vóór de publicatie.
  • U plaatst de full text van de publicatie zo snel mogelijk na verschijning in de Utrecht University Repository.

Vragen over Open Access Fonds

Heeft u vragen? Mail naar bibliotheek@uu.nl.