Toegang collecties tijdens coronamaatregelen

Onderstaande informatie geldt alleen voor studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht (UU) en het UMC Utrecht (UMCU). Externe gebruikers kunnen helaas tot nader order geen materialen aanvragen of digitale bronnen raadplegen vanuit de bibliotheek. Zodra dit weer mogelijk is zal dat op deze pagina worden gemeld.

Toegang tot de digitale bronnen van de universiteitsbibliotheek vanuit huis

Studenten en medewerkers van de UU en UMCU kunnen digitale wetenschappelijke bronnen online raadplegen, ook vanuit huis.

Hier leest u hoe u toegang krijgt tot deze bronnen

Toegang tot materiaal uit de fysieke collectie

De bibliotheek in het USP opent op 25 mei voor medewerkers en studenten van de UU en UMCU. Zij kunnen vanaf 20 mei weer bibliotheekmaterialen aanvragen via WorldCat*. Bij pickup location selecteert u ‘University Library Utrecht Science Park ’. U ontvangt per e-mail een bevestiging van ons waarin staat vanaf welke datum het materiaal voor u klaarstaat in de bibliotheek.

Voor medewerkers en studenten die niet naar de bibliotheek kunnen komen, en materiaal urgent nodig hebben, blijft het mogelijk om dit per post te ontvangen. U selecteert bij ‘pickup location’ dan de optie ‘Send by mail’. Het kan enkele dagen duren voor het materiaal kan worden verzonden.

*Aanvragen verloopt anders dan voorheen, bekijk de uitleg en tips over aanvragen in WorldCat.

Raadplegen Bijzondere Collecties op afspraak

Raadplagen van materiaal uit onze Bijzondere Collecties is alleen mogelijk in de leeszaal. U vraagt het werk aan in WorldCat en selecteert bij ‘pickup location’ de optie ‘Special collections’. Wij nemen vervolgens contact met u op om een afspraak te plannen.

Lenen bij andere bibliotheken

Het interbibliothecair leenverkeer komt tot nader order te vervallen. Het is dus niet mogelijk om materiaal te lenen uit andere Nederlandse (en buitenlandse) bibliotheken.