Lenen, retourneren, boetes tijdens coronamaatregelen

Lenen

Op dit moment is het lenen van bibliotheekmateriaal alleen mogelijk voor medewerkers en studenten van Universiteit Utrecht (UU) en het UMC Utrecht (UMCU). Het aanvragen van fysieke materialen is beperkt mogelijk. Zie toegang tot de collecties van de universiteitsbibliotheek tijdens de coronamaatregelen.

Inleveren en verlengen van materiaal voor UU/UMCU

UU/UMCU medewerkers en studenten kunnen bibliotheekmaterialen inleveren in de bibliotheek in het USP op maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur. Verlengen van geleend materiaal kan via WorldCat.*

*Verlengen via WorldCat verloopt anders dan voorheen, bekijk de informatie en tips voor het gebruik van WorldCat.

Geleend materiaal automatisch verlengd voor niet UU/UMCU

Helaas mogen we op dit moment nog niet alle bibliotheekgebruikers verwelkomen. Voor gebruikers van de bibliotheek die geen student of medewerkers van de Universiteit Utrecht zijn is het dus ook niet mogelijk geleende materialen te retourneren. Ook is het op dit moment niet mogelijk om geleende materialen zelf te verlengen. De bibliotheek verlengt daarom alle uitgeleende materialen automatisch. Heeft u materiaal geleend? U ontvangt bericht van ons wanneer u materialen weer in kunt leveren.

Geen boetes

Daarnaast heeft de bibliotheek besloten alle openstaande boetes kwijt te schelden en geen nieuwe boetes op te leggen, eveneens tot ten minste 15 juni.