Boothzaal (aula)

De Boothzaal in de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park biedt plaats aan 125 personen en is ook te boeken door partijen van buiten de Universiteit Utrecht.

De Boothzaal is genoemd naar Dr. Cornelis Booth (1605-1678), de eerste bibliothecaris van de Stadsbibliotheek, later Universiteitsbibliotheek, van 1640 tot 1678. De zaal heeft 125 zitplaatsen en bevindt zich op de mezzanine van de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park. De Boothzaal is beschikbaar voor evenementen als facultaire gastcolleges, facultaire buluitreikingen, facultaire lezingen, symposia en congressen, en lunchlezingen van Studium Generale. De aula is niet bedoeld voor regulier onderwijs. In de vaste wandvitrines van de Boothzaal kunnen tentoonstellingen worden ingericht.

Faciliteiten

Online reserveren

Studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht
U boekt de Boothzaal via de Resource Booker. Bij vragen kunt u bellen met (030) 253 66 01.

Bent u niet verbonden aan de Universiteit Utrecht?
Boek dan uw reservering via het FSC Meldpunt Zaalreserveringen, te bereiken op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30 uur op telefoonnummer: (030) 253 95 95.

Gebruik van de Boothzaal

Bij reservering van de Boothzaal reserveert u ook de foyer. Houdt u rekening met de begin- en eindtijd van uw reservering als u de foyer wilt gebruiken voor catering.

Tussen twee reserveringen hanteren wij een marge van een uur, voor eventuele uitloop van evenementen en het op orde brengen van de zaal.

Voor aanvang van uw gebruik van de Boothzaal meldt u zich bij de centrale balie op de eerste verdieping. Een medewerker geeft op verzoek uitleg over het gebruik van de apparatuur in deze zaal. Houdt u er rekening mee dat de medewerkers pas vanaf 9.00 uur beschikbaar zijn.

Zie ook de gebruiksvoorwaarden van de Boothzaal.

De bibliotheek kan om verschillende redenen reserveringen afwijzen.

Kosten

Voor cultureel-academische activiteiten van de Universiteit Utrecht is het gebruik van de Boothzaal gratis.

Voor overige activiteiten en externe gebruikers worden tarieven berekend. U kunt deze opvragen bij het FSC Meldpunt Zaalreserveringen, te bereiken op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.30 uur op telefoonnummer: (030) 253 95 95.

Catering

Catering kan alleen worden verzorgd door Sodexo, de cateraar van de Universiteit Utrecht en vindt plaats in de foyer. Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen.