Onderwijsmateriaal publiceren

Bent u docent aan de UU en hebt u zelf digitaal onderwijsmateriaal gemaakt dat u snel en makkelijk wilt delen met studenten of collega’s?
Dit kan door het op te slaan in de figshare onderwijsrepository.

De Universiteit Utrecht gebruikt figshare als platform om docenten in staat te stellen onderwijsmateriaal dat binnen de UU wordt gemaakt duurzaam op te slaan, vindbaar te maken en te delen. De manier waarop u materiaal deelt met anderen bepaalt u zelf. Uw onderwijsmateriaal open publiceren is mogelijk dankzij een persistent identifier en het toepassen van een Creative Commons-licentie.

Bij het publiceren van onderwijsmateriaal gelden er veel zaken die ook gelden voor het publiceren van onderzoeksoutput. Is het een origineel werk? Wordt er correct verwezen naar materiaal van anderen? Het is goed om na te denken over deze onderwerpen voordat u op ‘publiceren’ klikt. De UB helpt graag hierbij, door advies op maat te bieden en te ondersteunen bij onderwerpen als eigenaarschap, licenties en plagiaat.

Meer weten?

Bezoek de pagina van Educate-it over onze onderwijsrepository of stel uw vraag aan UB Publishing Support via bibliotheek@uu.nl.