PiCarta

PiCarta is de nationale catalogus van Nederland. Wanneer de Universiteitsbibliotheek een publicatie niet in de collectie heeft, kunt u in PiCarta kijken of het in andere Nederlandse bibliotheken wel aanwezig is.

Wat vindt u in PiCarta?

PiCarta is een centrale catalogus waarin de collecties van ruim 400 bibliotheken in Nederland zijn opgenomen, waaronder die van alle universiteitsbibliotheken. Het bevat beschrijvingen van tijdschriftartikelen, boeken en andere documenttypen op alle wetenschapsgebieden.

In PiCarta kunt u boeken reserveren en kopieën van tijdschriftartikelen uit verschillende bibliotheken aanvragen.

Inloggen in PiCarta

Als u als UU'er bent ingelogd, kunt u zonder IBL-account zoeken in PiCarta. Om materiaal aan te vragen heeft u wel een IBL-account nodig.

Meer informatie over toegang vindt u op de pagina online toegang.

Zoeken in PiCarta

PiCarta komt van pas als u zich aan het oriënteren bent. In PiCarta zijn er verschillende zoekopties zoals zoeken op trefwoord en auteur. Het bewaren en delen van titels is ook mogelijk. Uitgebreide informatie over zoekstrategieën vindt u in de helpfunctie in PiCarta.

Aanvragen uit PiCarta

In PiCarta kunt u via de link "Aanwezig in UB Utrecht"  materiaal uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht aanvragen.

Picarta.3

Klik op de link in PiCarta onder de tab "Beschikbaar bij" om te zien welke andere bibliotheek het materiaal bezit hebben. 

Picarta.1

Om dit materiaal, tegen betaling, aan te vragen heeft u een IBL-account nodig. U vindt in PiCarta onder de beschrijving van het materiaal de opties 'leen" en "fotokopie".

 

Picarta.2

Wilt u uw gegevens bekijken of wijzigen?

Ga in Picarta naar Mijn PiCarta in de menubalk bovenin. Log in met uw accountnummer en wachtwoord. Nu kunt u uw saldo (Deposito status) opvragen, een overzicht krijgen van uw IBL-aanvragen en uw gegevens wijzigen.

Meer weten over Picarta?

Vragen

Heeft u vragen over het gebruik van PiCarta? We helpen u graag. Kom langs bij de servicebalie of neem contact met ons op via bibliotheek@uu.nl