Reproducties

De leeszaalbeheerder of de conservator van Bijzondere Collecties stelt vast of de fysieke staat van het materiaal het maken van opnames toelaat. In een aantal gevallen mag u zelf opnames maken, in de andere gevallen mogen opnames alleen door de bilbiotheek worden vervaardigd.

 

  • Na overleg met de leeszaalbeheerder kunt u met een digitale camera opnamen maken van handschriften, oude en bijzondere drukken en cartografisch materiaal. Dat kan uitsluitend op de hoek van de leeszaalbalie. Gebruik van flitslicht is niet toegestaan.
  • U kunt een camera lenen bij de balie. De opnamen kunt u opslaan op een USB-stick. U kunt een USB-stick aanschaffen bij de servicebalie.
  • De opnamen zijn uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik. Voor de handschriften dient u een formulier in te vullen. Ter bescherming van het kwetsbare materiaal mag u niet meer dan 25 opnamen uit één boek maken.
  • In de Kaartenzaal is een A3-scanner aanwezig. Indien de staat van het materiaal van ná 1900 het toelaat, kunt u zelf scans maken. De bestanden dient u op USB-stick op te slaan.
  • Aanvragen voor kopieën kunt u indienen aan de balie of via de contactpagina. Tarieven treft u aan op de prijslijst. Voor de gemaakte reproducties krijgt u een rekening thuisgestuurd.

Meer over Bijzondere Collecties.