Collectie Kunstgeschiedenis / Kunstbeleid- en Management

Op deze pagina vindt u informatie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht over het vakgebied en de collectie Kunstgeschiedenis.

Hoe zoek ik in de collectie?

alle zoeksystemen kunst
zoeksystemen per vakgebied

Er zijn specifieke zoeksystemen: Oudheid, Middeleeuwen, Renaissance en voor Kunstbeleid- en Management.

Zwaartepunten in de collectie

• bronnenpublicaties
  • kunsttheorie; methodiek en geschiedenis van de kunstgeschiedenis
  • iconologie / emblematiek
  • Nachleben (invloed van de klassieke Oudheid op de Westerse kunst)
  • mecenaat en verzamelwezen in Nederland
  • receptie van de Nederlandse kunst

Bij Kunstbeleid- en Management wordt een brede definitie van de kunsten toegepast (b.v. ook de podiumkunsten). Naast de collectie Kunstgeschiedenis (rubriek Kunst en maatschappij: 20.10 t/m 20.16) zijn andere collecties van belang. Buiten de Universiteitsbibliotheek kunt u terecht bij de bibliotheek van de Boekmanstichting.

Waar vind ik de collectie?

De boekencollectie staat in de vleugel Keizerstraat 2e verdieping. Boeken in grote formaten ('fol.' in de catalogus) staan op de begane grond in de vleugel Keizerstraat.

De papieren tijdschriften geesteswetenschappen staan bij elkaar: de meest recente op de begane grond nabij de servicebalie. en de gebonden tijdschriften van de afgelopen 10 jaar in de kapel op  begane grond en 1e verdieping. Oudere tijdschriften staan in het depot en kunnen worden aangevraagd.

Aanschafwens?

U kunt een aanschafwens indienen via het formulier.

Praktische vragen

Heeft u vragen over de dienstverlening van de bibliotheek? Vragen over lenen, verlengen, reserveren? Is er een storing? Heeft u een klacht of suggestie?

Heeft u een vraag over lenen? Vermeld dan uw lenerspasnummer.