UU Easy Access browserextensie (experiment)

Wanneer u online literatuur zoekt, maar niet bent verbonden met een UU-netwerk, biedt de UU Easy Access browserextensie toegang tot wetenschappelijke bronnen die de bibliotheek ter beschikking stelt.

UBU Easy Access Chrome Browser extensie

Toegang thuis

De extensie geeft net als de Get Access-knop toegang in uw online zoektocht naar wetenschappelijke literatuur. Als u niet bent verbonden met het Eduroam netwerk is de UU Easy Access browserextensie een middel om online toegang te krijgen. U kunt digitale bestanden waar de bibliotheek een licentie voor heeft raadplegen.

Gebruik van UU Easy Access

De UU Easy Access browserextensie toont een icoontje in de bladwijzerbalk. Dit werkt als een stoplicht. Is het icoontje groen, dan bent u ingelogd. Bij rood kunt u nog inloggen. U logt in met uw Solis-id. Optioneel kan de extensie automatisch een pop-up venster geven, als u een bron bezoekt waar de bibliotheek een licentie voor heeft.

Installeren van UU Easy Access

De browserextensie is uitsluitend beschikbaar voor Google Chrome op desktops en laptops (niet op mobiel). Installeer de UU Easy Access extensie in de Chrome Web Store. Klik op Toevoegen aan Chrome.

Broncode

Download de broncode van Github.