Get Access-knop

Bent u niet verbonden met een UU-netwerk en op zoek naar literatuur? De Get Access-knop biedt toegang tot wetenschappelijke bronnen.

De Get Access-knop werkt niet in Internet Explorer en op Apple MacBooks werkt de knop enkel in Firefox. We zoeken naar een oplossing.

Toegang thuis

De Get Access-knop biedt online toegang. U kunt bronnen die de bibliotheek ter beschikking stelt, raadplegen als u niet bent verbonden met een UU netwerk.

Get Access-knop installeren

Werkt in Firefox & Chrome

U installeert de knop eenmalig door onderstaande knop naar uw bladwijzerbalk te slepen. Let op: op een Apple MacBook werkt dit alleen in Firefox. Er verschijnt vervolgens een knop met de naam "Get access" in uw bladwijzerbalk.

Get Access-knop gebruiken

Geen toegang tot een wetenschappelijke bron als u naar wetenschappelijke bronnen zoekt? Dan klikt u op de Get Access-knop in uw bladwijzerbalk om erachter te komen of u toegang krijgt.

Er verschijnt dan een inlogvenster. U logt in met uw Solis-id en wachtwoord en u heeft de rest van de browsersessie toegang. Let op: u kunt alleen toegang krijgen tot bronnen waarop de bibliotheek een licentie heeft.

Geen toegang?

Wanneer het met de Get Access-knop niet lukt om toegang te krijgen, kunt u het via het overzicht van zoeksystemen proberen. Wanneer dat ook niet lukt, heeft de bibliotheek hoogstwaarschijnlijk geen licenties voor het betreffende materiaal.

Vragen?

Heeft u vragen over de Get Access-knop, mail dan naar bibliotheek@uu.nl of bel 030-2536115.