UBUlink

In uw zoektocht naar wetenschappelijke literatuur komt u soms de UBUlink tegen. Deze link geeft informatie over de beschikbaarheid van de publicatie via de universiteitsbibliotheek, zowel digitaal als op papier.

UBUlink: snel naar de publicatie

U kunt in verschillende zoeksystemen publicaties vinden die u in handen wilt krijgen. Op veel van deze plekken kunt u hiervoor de UBUlink gebruiken.

De UBUlink geeft in het geval van digitale publicaties meestal directe toegang. Bij papieren publicaties geeft de link informatie over de beschikbaarheid bij de Universiteitsbibliotheek Utrecht. 

Verschijningsvormen UBUlink

De UBUlink is soms herkenbaar als een rode knop, maar kan ook een tekstlink zijn.

UBUlink

In Google Scholar vindt u de UBUlink in de rechterkolom, naast de zoekresultaten.

fulltext@UBUlink

In sommige gevallen toont Google Scholar een tekstuele UBUlink onder de knop 'Meer'.

UBUlink Google Scholar

Hoe werkt de UBUlink?

Klikt u op de UBUlink dan wordt u, indien mogelijk, direct naar de digitale versie van de publicatie geleid.

UB-ubulink-sidebar-ingeklapt

Aan de rechterkant ziet u een gele balk. Als u op de gele balk aan de zijkant klikt, vindt u bovenaan de gegevens van de publicatie waar u naartoe bent geleid. Daaronder staat een aantal andere mogelijkheden om de publicatie in handen te krijgen.

UB-UBUlink-sidebar-uitgeklapt

Klikt u op de knop “More” dan gaat u naar een menu. Hierin vindt u wederom de verschillende manieren om de publicatie in te zien en links naar pagina’s met meer informatie.

UB-ubulink-menu

Wanneer zie ik de UBUlink?

De UBUlink is een van de manieren om online toegang te krijgen tot publicaties. De link is helaas niet in alle zoeksystemen beschikbaar. Bovendien wordt hij niet altijd automatisch getoond.

Wilt u er zeker van zijn dat de UBUlink wordt getoond in de systemen waarin deze beschikbaar is? Dan raden we aan de links naar zoeksystemen van de universiteitsbibliotheek te gebruiken. Wanneer u deze links volgt, "weet" het zoeksysteem dat u de UBUlink wilt zien en de link wordt dan getoond als dit mogelijk is. 

De UBUlink is dus niet in alle zoeksystemen te zien, maar wel in:

Overige zoeksystemen met UBUlink vindt u in:

Vragen

Heeft u een vraag over de UBUlink? Neem dan contact met ons op via bibliotheek@uu.nl.